vtretye-za-tizhden-cherez-profitsit-viroblenoyi-elektriki-polschu-prosili-yiyi-vikupiti-ukrenergo

Втретє за тиждень через профіцит виробленої електрики Польщу просили її викупити - Укренерго

 • 26803 переглядiв

КИЇВ. 9 листопада. УНН. Сьогодні польський оператор енергосистеми на запит «Укренерго», викупляє українську електрику через профіцит. Підстав для запровадження графіків відключень не має. Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 437 населених пунктів. Про це повідомили у четвер в Укренерго, пише УНН.

Цитата

«Сьогодні в енергосистемі є профіцит електроенергії. Для збереження балансу між виробництвом та споживанням й операційної безпеки енергосистеми, у відповідь на запит «Укренерго», польський оператор енергосистеми PSE, в 3 денні години надає аварійну допомогу, терміново купуючи надлишки української електроенергії загальним обсягом 510 МВт*год», - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що два блоки на теплоелектростанціях в західному та центральному регіонах вивели на добу в аварійний ремонт.

Електроенергії, виробленої українськими електростанціями, достатньо для забезпечення потреб всіх побутових та юридичних споживачів. Тому в «Укренерго» не бачать підстав для обмежень в енергосистемі, якщо не буде нових обстрілів.

Експорт/імпорт

Експорт здійснюється до Словаччини, Румунії та Молдови в нічні години (добовий мінімум споживання) та денні години (активна робота електростанцій на ВДЕ) загальним обсягом 3 482 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 367 МВт.

Сьогодні імпорт електроенергії здійснюється в ранкові та вечірні години (періоди максимального споживання) зі Словаччини та Румунії. Загальний обсяг 1365 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 250 МВт.

Знеструмлення

Загалом через бойові дії та з інших причин без світла залишається 437 населених пунктів. Через обстріли є пошкодження в мережах в Донецькій, Харківській, Херсонській областях. Через технічні порушення є знеструмлені споживачі в Миколаївській, Сумській та Чернігівській областях.

Доповнення

Сьогодні Україна зверталася до Польщі з прохання викупити електрику через її надлишок вже в третій раз за тиждень. 

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні встановили граничні ціни на електроенергію

     • 31248 переглядiв

    У Південній Кореї робот на смерть розчавив чоловіка

     • 59485 переглядiв