ukenru
vtecha-rosiyan-vid-mobilizatsiyi-za-kordon-u-yes-stezhat-za-situatsiyeyu-i-opratsovuyut-pidkhid

Втеча росіян від мобілізації за кордон: у ЄС стежать за ситуацією і опрацьовують підхід

 • 202354 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. У ЄС ведуть дискусії щодо підходу до ситуації з росіянами, які біжать від мобілізації за кордон. Про це повідомила представник Єврокомісії Анітта Гіппер під час брифінгу у четвер, 22 лютого, у Брюсселі, пише УНН.

Цитата

"Це безпрецедентна ситуація, і ми зараз розглядаємо ситуацію з точки зору безпеки", - сказала вона.

З її слів, у цьому контексті у ЄС повинні взяти до уваги геополітичну ситуацію, а також "ризики для нашої безпеки".

"У мене немає точних цифр, але, звичайно, ми стежимо за ситуацією", - сказала вона у відповідь на запитання щодо можливості прийому росіян, які біжать від мобілізації.

При цьому, з її слів, у тому, що стосується теми в'їзду до ЄС для людей, які роблять запит на захист чи прихисток, то законодавство Євросоюзу забезпечує таке право.

"І ми працюємо разом із державами-членами, щоб виробити спільний підхід. Але кожен запит має бути розглянутий (на індивідуальній основі - ред.) у кожному конкретному випадку. І, звичайно, ми також маємо дивитися на геополітичну основу та внутрішню безпеку", - зауважила вона.

Доповнення

21 вересня путін офіційно оголосив початок часткової мобілізації в рф.

Однією з перших у ЄС відреагувала Латвія, яка заявила, що не видаватиме гуманітарні візи громадянам рф, які уникають мобілізації. Пізніше Литва та Естонія теж оголосили, що відмовлять росіянам у притулку.

Запровадити повну заборону на в'їзд для росіян також готується Фінляндія.

При цьому Фінляндія, яка є членом ЄС, раніше заявила про наплив людей з росії на кордоні після оголошення мобілізації у рф.

Українські Національні Новини

Новини Світу