ukenru
vsya-dopomoga-yaku-yevropa-nadaye-ukrayini-tse-pro-bezpeku-zelenskiy

Уся допомога, яку Європа надає Україні - це про безпеку - Зеленський

 • 650348 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Президент України Володимир Зеленський під час виступу в Європейській Раді подякував країнам-членам Євросоюзу за надану фінансову, економічну, енергетичну та військову допомогу Україні для боротьби з російською агресією, і зауважив, що це стосується не лише української, а і європейської безпеки. Крім цього, він закликав посилити динаміку співпраці потужніше, ніж країна-агресор мобілізує свій потенціал, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Ми маємо посилювати динаміку нашої співпраці потужніше, ніж агресор може мобілізувати свій потенціал. Я вдячний кожному народові Європи, який відчуває, що українські воїни за відповідної підтримки здатні знищити терор, який несе росія і будь-які агресивні дії проти людей та Європи.

Вдячний за економічну та енергетичну солідарність, що ви допомагаєте нам зберігати фінансову, соціальну стабільність в Україні навіть в умовах повномасштабної війни. Дякую за всі надані вами пакети фінансової та енергетичної допомоги. І все це також про безпеку не лише нашого народу, а й всієї європейської спільноти", - заявив президент.

Деталі

Окрім цього, Зеленський зауважив, що російські енергоносії "більше ніколи не будуть зброєю" проти Європи, а жителі країн ЄС "нарешті побачили, як в росії ставляться до європейців і до енергосистеми на континенті вцілому". Президент також подякував за санкційні пакети проти рф та закликав посилити тиск на країну-агресора, щоб "позбавити кремль можливості воювати".

"Чи достатньо вони (пакети санцій - ред) обмежили російський агресивний потенціал? Це шлях, який треба пройти повністю. Ми ж можемо аналізувати, як ці санкції діють, щоб у них (росіян - ред.) не було ні можливості, ані бажання витрачати зусилля на дестабілізацію будь-якої країни в Європі чи на провокування будь-яких криз, поки не буде знищено джерело цієї загрози", - підсумував український лідер.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський закликав Євросоюз швидше ухвалювати рішення, оскільки країна-агресор "має абсолютно різний інструментарій" для дестабілізації ситуації в Європі, а також створення нової загрози - гібридної чи прямої.

Українські Національні Новини

Політика