ukenru
vstupna-kampaniya-2020-mon-planuye-shifruvati-dani-abituriyentiv-z-timchasovo-okupovanikh-teritoriy

Вступна кампанія-2020: МОН планує шифрувати дані абітурієнтів з тимчасово окупованих територій

 • 18130 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. Діти з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також АР Крим можуть не складати ЗНО для вступу у виші після прийняття відповідного законопроекту Радою, а їхні імена шифруватимуться при вступі - задля безпеки. Про це під час брифінгу повідомила т.в.о. міністра освіти і науки України Любомира Мандзій, передає кореспондент УНН.

"Сьогодні комісія ТЕБ та НС дозволила проводити ЗНО 25 червня-17 липня. Це означає, що вступна компанія до закладів вищої освіти розпочнеться 1 серпня. Вступники з ТОТ вже з 5 червня можуть звертатись до освітніх центрів "Крим-Україна" та "Донбас-Україна" для вступу за спрощеною процедурою без ЗНО", - повідомила Мандзій.

Вона зазначила, що для держави важливо, щоб молодь з ТОТ навчалась в омріяних закладах України.

"Найближчим часом ВРУ має ухвалити законопроект, що розширить можливості для вступників з тимчасово окупованих територій та забезпечить їм право вступу без ЗНО в будь-який університет України", - додала урядовиця.

Так, освітні центри "Крим-Україна" та "Донбас-Україна" працюватимуть у кожному закладі вищої освіти.

Мандзій зазначила, що до цього, в абітурієнтів з ТОТ була можливість вступити до понад 100 університетів, що перебувають в підпорядкуванні МОН, Мінкульту, МВС та МОЗ. Тепер ця можливість спрощеного вступу без ЗНО буде доступна для кожного у кожному із закладів вищої освіти. Тому вступникам, які не зможуть приїхати на ЗНО через окуповані пункти КПВВ, зможуть потрапити до омріяного університету.

"Їхні імена у рейтингових списках, списках рекомендованих до зарахування та наказах про зарахування - шифруватимуться. Кожному вступнику буде присвоєно шифровий код", - підкреслила Мандзій.

Раніше в УНН повідомлялося, що Зеленський ініціює скасування ЗНО при вступі до вишів для дітей з тимчасово окупованих територій.

Українські Національні Новини

Політика