ukenru
vstanovleno-ponad-4-tis-osib-yakikh-okupanti-planuyut-zaluchiti-do-psevdoreferendumiv

Встановлено понад 4 тис. осіб, яких окупанти планують залучити до псевдореферендумів

 • 137931 переглядiв

КИЇВ. 23 вересня. УНН. СБУ встановила понад 4 тис. представників ворожих угруповань, зрадників і колаборантів, яких російські загарбники планують залучити до псевдореферендумів у окупованих областях України. Про це повідомляє СБУ, передає УНН.

Цитата

«В результаті багатоетапних оперативних дій Служба безпеки спільно з Офісом Генерального прокурора встановили особи основних організаторів та учасників підготовки фейкових референдумів на тимчасово окупованих територіях України. Наразі ідентифіковано понад 4 тис. представників ворожих угруповань, зрадників і колаборантів, яких планують залучити до організації незаконних плебісцитів на території Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що серед них – російські силовики, їх поплічники з утворених окупантами місцевих «мвд» та очільники так званих «тєріторіальних ізбіратєльних комісій».

«Згідно з перехопленими документами країни-агресора саме підрозділи росгвардії та воєнної поліції зс рф мають забезпечувати «охорону» псевдоголосувань. Їм на «допомогу» направлено колаборантів з окупаційних адміністрацій і приватних охоронних структур, підконтрольних спецслужбам рф», - зазначається в повідомленні.

Крім того, Служба безпеки зібрала установчі дані на всіх організаторів незаконної діяльності, встановила місця їх перебування та маршрути руху, а також задокументувала злочинні дії.

Так, у межах кримінальних проваджень, розпочатих слідчими СБУ за:

• ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність),
• ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності винних осіб.

Доповнення

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки України повідомила, що ідентифікувала понад 1,5 тис. осіб, яких ворог планує залучити до організації псевдореферендуму на Запоріжжі.

На окупованих територіях Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України загарбники оголосили про проведення фейкових "референдумів" щодо приєднання до рф 23-27 вересня.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП