vstanovlennya-vsiyeyi-pravdi-pro-zlochini-okupantiv-ye-peredumovoyu-dlya-prityagnennya-do-povnoyi-vidpovidalnosti-samoyi-rosiyi-zelenskiy

Встановлення всієї правди про злочини окупантів є передумовою для притягнення до повної відповідальності самої росії - Зеленський

 • 502833 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Президент України Володимир Зеленський, взяв участь у церемоніях, присвячених Дню Національної поліції України, а також у відкритті Центру стратегічного аналізу та прогнозування МВС України. Про це повідомили у пресслужбі глави держави, передає УНН.

Цитата

“Я вдячний усім слідчим Національної поліції України, кожному і кожній, хто розслідує кримінальні правопорушення, у тому числі воєнні злочини. Вже більше ніж 84000 таких кримінальних проваджень було відкрито, а також є 1838 повідомлень про підозру.

Зусиллями Національної поліції України було створено спеціальну базу даних щодо воєнних злочинців, до якої вже внесено більш ніж 200,000 записів про російських найманців та військових. Встановлення повної правди про злочини окупантів на нашій незалежній українській землі є фундаментальною передумовою для притягнення до повної відповідальності самої росії за агресію і терор”, – сказав Володимир Зеленський.

Деталі 

Також голова держави заявив, що за час війни в Україні було відзначено державними нагородами понад п'ять сотень поліцейських.

“За час цієї війни, війни за свободу та незалежність України, 507 поліцейських були відзначені державними нагородами. З цієї кількості 84 поліцейських отримали нагороди посмертно. Двом поліцейським було присвоєно звання Героя України, із них одному посмертно”, - повідомив Зеленський.

Присутні на урочистостях вшанували пам'ять всіх українських працівників поліції, які віддали своє життя у війні за свободу та незалежність України хвилиною мовчання.

Після закінчення свого виступу, президент особисто вручив державні нагороди України. 10 поліцейських були нагороджені орденами "За мужність" ІІІ ступеня.

Доповнення

У Центрі стратегічного аналізу та прогнозування МВС України, глава держави ознайомився з діяльністю Ситуаційного центру. Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко розповів Президенту про роботу аналітичного центру "Безпечна країна" та єдиної інтеграційної платформи системи МВС. Ця платформа охоплює систему відеоспостереження, інформацію про функціонування блокпостів та конфіскацію зброї, виявлення схронів та боротьбу з шахрайством.

Також Володимира Зеленського проінформували про переваги впровадження Єдиної системи виклику екстрених служб на території України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший крок до трибуналу: в Гаазі розпочав роботу Міжнародний центр з розслідування російського вторнення в Україну - Єврокомісія

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    російський МіГ-31 впав на камчатці - росЗМІ

     • 579997 переглядiв