ukenru
vsomu-ye-mezha-stepanov-nazvav-maksimalnu-kilkist-lizhok-dlya-khvorikh-na-covid-19

"Всьому є межа": Степанов назвав максимальну кількість ліжок для хворих на COVID-19

 • 14088 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Максимальна кількість ліжок, яку можна ввести в обіг у медичних закладах в Україні для лікування хворих на COVID-19, - 52 тисячі. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає кореспондент УНН.

“Для того, щоб перемогти цей COVID, неможливо перемогу цю здобути виключно за допомогою медичної системи. Вона не витримає. Я про це говорю вже декілька місяців. От, максимальна кількість ліжок у нас 52 тис. на сьогоднішній день в нас 34 тис. 154 ліжка цілком по країні введено в обіг. Ще є 6,5 тис., які готові для того, щоб бути введеними в обіг. Ще ми додамо, там, 12 тис. Ще ми будемо додавати, відповідно, ліжка в Академії медичних наук, в різних інших закладах. Але всьому є межа”, - сказав Степанов.

Він зазначив, що виконання правил і здоров’я взаємопов’язані.

“Я думаю, що рідні цих 107 людей, які померли (за вчорашній день від COVID-19 - ред.), їм кількість ліжок, вже немає для них ніякої різниці. Просто подумайте про це. І ще раз звертаюсь до вас, велике прохання, просто подумайте, і дотримуйтесь тих правил, які в нас є в нашій країні. Вони розроблені не для міністра охорони здоров’я, або Прем’єр-міністра, або Президента країни. Ми їх робили для вас. Для того, щоб вам чітко сказати - тут небезпека. Для того, щоб було безпечно, треба робити такі і такі речі”, - додав міністр.

Нагадаємо, Степанов зазначив, що у лікарнях зайнято вже понад 21 тис. місць під COVID-19.

Українські Національні Новини

Суспільство