vsi-buli-gotovi-zelenskiy-rozpoviv-pro-pershiy-den-povnomasshtabnogo-vtorgnennya-rf

Всі були готові: Зеленський розповів про перший день повномасштабного вторгнення рф

 • 1448928 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. В лютому минулого року Україна розуміла, що росія планує вторгнення. Не дивлячись на те, що спочатку це сприймалося, як лише погрози – всі інституції, оборонні структури були готові до війни, заявив Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю ВВС, передає УНН.

Деталі

Зеленський пояснив, що мав зв’язок з українською розвідкою, та розвідслужбами інших держав. Зокрема, від початку це сприймалося, як лише погрози, оскільки навчання, які здійснювала рф на кордонах – тривали роки і місяці.

Водночас, Президент зазначає, що отримував сигнали від країн-партнерів, додавши, що держави працювали дипломатично над тим, щоб володимир путін не вторгнувся.

“І потім, говорячи з лідерами деяких провідних європейських держав, вони мені передзвонювали і казали: ми говорили з путіним, путін наступати не буде… Тоді такий був момент, коли вони (росіяни – ред.) накопичили все більше і більше, і ми відчували, що шанс їхнього вторгнення дійсно високий… Військові знали, всі були готові. До цього у нас були засідання Ради національної безпеки і оборони. Тобто всі розуміли, що кому робити, якщо раптом так сталося б”, – зазначає Президент.

Голова держави також додав, що замість евакуації, яку йому пропонували союзники – він просив зброю.

В ніч, коли пролунали перші вибухи, Президент був із родиною вдома, та отримав дзвінок з Офісу. Йому передали інформацію, “що вони почали. Почалися повітряні удари. І було зрозуміло, що буде далі”.

“Авжеж, були підготовлені відповідні папери. Все підготовлено. Тому що якщо починається війна, повномасштабне вторгнення - всі інституції повинні працювати. Тому, від банківської сфери до наших військових - все було підготовлено. Ми повинні були готуватися, в будь-якому випадку… В мене емоція була лише одна - поруч була моя сім'я. Сказав моїй дружині: треба збиратися, треба піднімати дітей - почалася війна. І я поїхав сюди (на Банкову – ред.). І з того моменту я тут… Була загроза ударів - уже почалися повітряні удари. І було зрозуміло, що може бути удар, оскільки нас попереджали, що ми ціль номер один. І тому можуть бути нанесені удари і по місцю, де ми живемо… І тому я сказав: піднімайся, збирай речі і приїжджай до мене сюди. Вони приїхали”, – згадав Зеленський.

Доповнення

Зеленський заявив, що російський диктатор володимир путін досі прагне захопити Київ, але його кінцева мета – окупація всієї України.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Криму підірвали залізничні колії: рух поїздів зупинено

     • 4752872 переглядiв