vsesvitniy-den-bortprovidnika-den-riznokolorovikh-ochey-scho-sche-vidznachayemo-12-lipnya

Всесвітній день бортпровідника, День різнокольорових очей. Що ще відзначаємо 12 липня

 • 718786 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Сьогодні, 12 липня, відзначається Всесвітній день бортпровідника цивільної авіації. Був започаткований за ініціативи профспілки бортпровідників Канади у 2015 році, пише УНН.

Першими бортпровідниками були чоловіки. Стюарди почали забезпечувати комфорт і сервіс пасажирів у Німеччині з 1928 року. До цього пасажирами опікувався другий пілот. Як правило, стюардами брали офіціантів з дорогих ресторанів.

Ідея долучити до цієї роботи жінок виникла у США в 1930 році суто з прагматичної точки зору – жінки легше за чоловіків.
Першою стюардесою вважається колишня медсестра Еллен Черч, яка відправилася у свій перший рейс 15 травня 1930 року за маршрутом Сан-Франциско - Шайєнн.

Саме Еллен Черч доручили набрати першу групу з підготовки стюардес, до якої увійшли сім медсестер віком до 25 років і вагою не більше 52 кілограми.

Також сьогодні відзначається День різнокольорових очей. Така патологія називається гетерохромією і спостерігається у 1% населення нашої планети. Жінок з різнокольоровими очима більше від чоловіків.

Гетерохромія не є шкідливою для здоров’я людини. Але якщо людина народилася з очами однакового кольору, а в якісь момент пігментація почала змінюватися, то це може бути ознакою якогось захворювання.

А ще 12 липня називають Днем паперового пакета. Його мета – привернути увагу людства до необхідності використання паперових пакетів, аби менше забруднювати навколишнє середовище.

За церковним календарем сьогодні День пам’яті святих апостолів Петра та Павла.
Петро був одним з найвідданіших учнів Ісуса. Павло прийняв хрещення та став апостолом вже після смерті Ісуса, коли йому було видіння.

Обоє багато мандрували, проповідуючи вчення Господа, створювали християнські громади.

Петро та Павло були страчені з різницею в один рік.

Іменини 12 липня святкують Петро, Павло, Григорій, Семен, Іона.

Українські Національні Новини

УНН Lite

    Популярні

    Новини по темі

    Борис Джонсон восьмий раз став батьком

     • 673062 переглядiв

    Чернігівські рятувальники звільнили лелеку з пастки

     • 703001 переглядiв

    Теніс: українка Світоліна вийшла у півфінал Вімблдону

     • 772719 переглядiв