vsesvitnii-den-evoliutsii-den-morzha-shcho-shche-mozhna-vidznachyty-24-lystopada

Всесвітній день еволюції, День моржа. Що ще можна відзначити 24 листопада

 • 18226 переглядiв

Сьогодні відзначається Всесвітній день еволюції. 24 листопада 1859 року була опублікована книга Чарльза Дарвіна "Походження видів". Завдяки цій книзі з'явилася теорія еволюції, яка пояснює походження та розвиток організмів на нашій планеті.

Сьогодні, 24 листопада, відзначається Всесвітній день еволюції. Подія присвячена книзі Чарльза Дарвіна "Походження видів", пише УНН.

Ця науково-популярна праця побачила світ 24 листопада 1859 року і стала справжньою революцією у біології.

Завдяки цій книзі з’явилася теорія еволюції, яка на даний момент є базовою в поясненні походження життя на нашій планеті та розвитку живих організмів.

Цікаво, що Дарвін сумнівався в правильності своїх наукових висновків, і не хотів публікувати книгу. Зробити це його вмовили друзі.

Теорія еволюції ґрунтується на тому, що кожен вид живих організмів здатен змінюватися згідно до своїх індивідуальних генетичних ознак, кожен живий організм здатен швидко розмножуватися задля збільшення своєї популяції, природний відбір полягає в виживанні та переважному виробленні потомства тих представників популяції, які найбільше пристосувалися та адаптувалися до існуючих умов.

Кожного року любителі шопінгу з нетерпінням очікують останньої п’ятниці осені, щоб зробити велику кількість покупок з максимальними знижками.

Чорна п’ятниця – подія, яка виникла у США і швидко набула популярності в багатьох країнах світу.

Походження терміну "чорна п’ятниця" остаточно невідоме. За однією з версій власники крамниць у своїх бухгалтерських книгах видатки записували червоними чорнилами, а прибутки – чорними. З наближенням Різдва покупців ставало все більше, як "чорних" записів.

Активність покупців у цей день може сягати астрономічних 3000%.

На противагу Чорній п’ятниці так само у багатьох країнах проходить День без покупок. Подію у 1992 році заснував канадський фахівець з реклами Тедом Дейві.

Ідея Дня без покупок полягає у протесті проти нав’язування суспільству з боку маркетингу та реклами надмірного споживання продуктів та товарів.

Із 2008 року 24 листопада проводяться різноманітні заходи з нагоди Всесвітнього дня моржа. Подія була започаткована Всесвітнім фондом дикої природи та Радою з морських ссавців.

Моржі є одними з найбільших ластоногих у світі, вага самців сягає 1,5 тисячі кілограмів.

Мета сьогоднішньої події – привернути увагу суспільства до того, що через глобальне потепління та зменшення льодового покриву земної кулі моржі вимушені змінювати місця для своїх стоянок. Тварини стають вразливими, гинуть, їх популяція у дикій природі зменшується.

В Україні сьогодні можна відзначити неофіційний День логіста, також 24 листопада – це Всесвітній день інформації, Міжнародний день системного інженера, День вина "Карменер".

За церковним календарем сьогодні День пам’яті мучениці Катерини Олександрійської.

Дівчина народилася у ІV столітті у заможній язичницькій родині, здобула гарну освіту. Якось випадково зустріла сирійського ченця, і після розмови з ним прийняла хрещення.

За переказом, якось їй наснилася Богоматір з немовлям на руках і простягнула їй обручку.

Тоді до Олександрії на язичницьке свято приїхав імператор Максимін. Він був вражений красою Катерини, і почав її вмовляти зректися Христа. Дівчина відмовилася. Її почали катувати. Тоді з неба зійшов ангел, який зупинив це.

Після цього дружина імператора і багато людей з його оточення увіровали в Ісуса Христа.

Усіх їх та Катерину за наказом правителя стратили.

Іменини 24 листопада святкують Катерина, Григорій, Євгеній, Марк.  

Захар Подкидишев

УНН Lite

    Популярні

    Новини по темі

    У Москві горить електропідстанція "Чагино"

     • 22450 переглядiв

    У Харкові упродовж року встановлять сучасну систему оповіщення

     • 23406 переглядiв

    Фінляндія збільшує допомогу Україні на 95 мільйонів євро

     • 28414 переглядiв

    Бразилія пропонує створити лісовий фонд з "величезним" капіталом

     • 23448 переглядiв