ukenru
vse-zaradi-yustitsiyi-na-vulitsi-bukharesta-viyshli-blizko-20-tis-osib-cherez-reformu

"Все заради юстиції": на вулиці Бухареста вийшли близько 20 тис. осіб через реформу

 • 19212 переглядiв

БУХАРЕСТ-КИЇВ. 20 січня. УНН. Сьогодні в Бухаресті пройшов мітинг проти реформи юстиції. Близько 20 тисяч протестуючих з усієї країни зібралися в столиці Румунії на одній з центральних площ. Люди вийшли заявити про своє обурення реформою юстиції, яка встановлює політичну залежність органів прокуратури та обмежує повноваження Національного антикорупційного агентства. Про те, що відбувалося на демонстрації, передає кореспондент УНН з місця події.

Напередодні анонси протесту активно поширювалися в Facebook.

Вже о 12:00 на столичному вокзалі Gara de Nord місцеві активісти зустрічали своїх співгромадян з інших міст. В Бухарест прибули сотні груп активістів з усіх куточків країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протест проти реформи юстиції: з усієї Румунії люди з'їжджаються в Бухарест

У цей же час, інші учасники акції рухалися в Бухарест організованою автоколоною.

Люди сходилися на Університетську площу в центрі Бухареста, звідки планують попрямувати до офісу Омбудсмена, Конституційному суду. Демонстрація закінчиться біля будівлі уряду. Люди тримали в руках національні триколори та прапори Євросоюзу. А також транспаранти із закликами "зберегти юстицію" і "все заради юстиції".

Варто відзначити, що учасники акції відзначають, що провладна партія PSD, зокрема її лідер Лівіу Драгня зацікавлені в прийнятті таких норм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протест проти реформи юстиції: в центрі Бухареста зібралося близько 5 тис. осіб

Відзначимо, що невдоволення громадян Румунії викликала реформа юстиції. Зокрема, нове законодавство, на їхню думку, збільшує політичний контроль з боку влади над правоохоронними органами. На сьогоднішній день скандальний законопроект прийнятий урядом і залишається останній крок - промульгація президентом країни Клаусом Йоханіссом.

Крім того, закон отримав негативні відгуки з боку Єврокомісії.

Українські Національні Новини

Політика