ukenru
vrp-vzyalasya-za-suddyu-bobrovnika-cherez-dani-pro-rozpivannya-alkogolyu-na-roboti

ВРП взялася за суддю Бобровника через дані про розпивання алкоголю на роботі

 • 8338 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя відкрила дисциплінарне провадження щодо судді Кіровського районного суду міста Кіровограда Олексія Галагана та судді Солом’янського районного суду міста Києва Олександра Бобровника, реагуючи на дії суддів, що можуть дискредитувати авторитет правосуддя. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу ВРП.

На засіданні дисциплінарної палати 17 січня, як зазначається, були розглянуті протоколи оглядів відеозаписів, здобутих у результаті негласних слідчих дій щодо судді Олександра Бобровника, що були оприлюднені 9 квітня 2017 року у ЗМІ, "з яких вбачається, що суддя Бобровник О.В. вживає спиртні напої на робочому місті, безпідставно відкладає розгляд призначених справ, у не передбачений процесуальним законом спосіб вирішує питання, пов’язані зі здійсненням ним судочинства".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП за участю судді сталася у столиці, поліція відкрила провадження

Також дисциплінарна палата дослідила відеозаписи щодо інциденту, що стався в Кропивницькому за участю судді Олексія Галагана, а також матеріали справи про адміністративне правопорушення щодо судді, "з яких вбачається, що суддя Галаган О.В. відмовлявся від проходження огляду для визначення стану алкогольного сп’яніння, не виконував законних вимог працівників поліції, самовільно залишив місце, де його зупинили працівники поліції, до закінчення оформлення матеріалів у справі про адміністративні правопорушення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада суддів займеться питанням ДТП за участю нетверезих суддів

Через вказані факти, як зазначається, дисциплінарна палата вирішила притягти суддю Олексія Галагана до дисциплінарної відповідальності, внести подання до ВРП про тимчасове відсторонення від здійснення правосуддя на три місяці з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді та направила суддю до Національної школи суддів України для проходження курсу підвищення кваліфікації з питань суддівської етики з подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження здатності судді здійснювати правосуддя у відповідному суді.

Нагадаємо, раніше планували підготувати звернення щодо звільнення двох суддів з Кропивницького.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП