ukenru
vrp-perenesla-rozglyad-zvernennya-gpu-pro-prizupinennya-povnovazhen-p-grechkivskogo

ВРП перенесла розгляд звернення ГПУ про призупинення повноважень П.Гречківського

 • 9366 переглядiв

КИЇВ. 14 лютого. УНН. Вища рада правосуддя, яка сьогодні мала розглянути звернення Генеральної прокуратури України про тимчасове припиненя повноважень члена ВРП Павла Гречківського, перенесла засідання через відсутність кворуму. Про це заявив голова Ради Ігор Бенедисюк, передає УНН.

"У нас сьогодні немає кворуму для прийняття рішення", - сказав І.Бенедисюк.

За його словами, сьогодні на засіданні були присутніми 14 з 15 членів Ради і оскільки сам П.Грачківський не може приймати рішення про своє усунення з посади, то залишається 13 членів ВРП, а для кворуму необхідно 14.

Розгляд звернення Генпрокуратури ВРП перенесла на 15:00 годину 22 лютого.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України не може передати до суду обвинувальний акт щодо члена Вищої ради правосуддя Павла Гречківського, оскільки посередник у його справі госпіталізований до психіатричного лікувального закладу.

Також нагадаємо, що Генпрокуратура здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою діючого члена Вищої ради правосуддя П.Гречківського та його поплічника (посередника у заволодінні коштами) за ч.3 ст.15 (замах на вчинення злочину), ч.4 ст.190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) КК України.

Як повідомляв УНН, 21 вересня Генеральна прокуратура України разом з Службою безпеки України викрили одного з членів Вищої ради юстиції у вимаганні 500 тис. доларів за незаконний вплив на судове рішення.

 

Українські Національні Новини

Політика