ukenru
vr-zrobila-krok-do-zmenshennya-stroku-oprilyudnennya-proektiv-rishen-vibornikh-organiv

ВР зробила крок до зменшення строку оприлюднення проектів рішень виборних органів

 • 10720 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Верховна Рада ухвалила за основу проект закону №2228 про внесення змін до статті 15 Закону України "Про доступ до публічної інформації" щодо зменшення строку оприлюднення проектів нормативно-правових актів, рішень органів місцевого самоврядування. Відповідне рішення підтримали 298 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Так, метою законопроекту є вдосконалення положення закону України "Про доступ до публічної інформації" щодо встановлення строку оприлюднення проектів нормативно-правових актів, рішень органів місцевого самоврядування з метою оптимізації роботи органів представницької влади, надання суспільству якісної, оперативної інформації для забезпечення більш оперативної та ефективної реалізації прав та інтересів територіальних громад сіл, селищ та міст.

Для цього пропонується внести зміни до частини третьої статті 15 закону України "Про доступ до публічної інформації", якими передбачається, що проекти нормативно-правових актів, рішень органів місцевого самоврядування, розроблені відповідними розпорядниками, оприлюднюються ними не пізніш як за 10 календарних днів до дати їх розгляду з метою прийняття.

Нагадаємо, КСУ перевірить на конституційність закон щодо соціального страхування.

Українські Національні Новини

Політика