ukenru
vr-zavtra-rozglyane-zakonoproekt-pro-status-uchasnika-boyovikh-diy-uchasnikam-revolyutsiyi-gidnosti-a-parubiy

ВР завтра розгляне законопроект про статус учасника бойових дій активістам Революції гідності - А.Парубій

 • 9324 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Верховна Рада першим питанням у вівторок розгляне у першому читанні законопроект №5697 "Про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту". Про це під час засідання погоджувальної ради заявив голова ВРУ Андрій Парубій, передає кореспондент УНН.

"Я на зустрічі з родинами Небесної сотні розповів про ініціативу, яка вийшла від КМУ, яку обговорив наш профільний комітет про законопроект №5697 і, власне, цей закон пропонує надати статус учасника бойових дій для осіб, які одержали тілесні ушкодження під час Революції гідності", - сказав А.Парубій.

Крім того, документ пропонує надати статус інваліда війни для тих громадян, які стали інвалідами внаслідок поранень і ушкоджень на Майдані.

"Я думаю, буде правильним, щоб ми з цього законопроекту розпочали і нашу завтрашню роботу і наш завтрашній день", - сказав А.Парубій.

Спікер ВР уточнив, що документ буде розглянутий парламентом у першому читанні і доопрацьований.

Варто зазначити, під час засідання голови фракцій та глави комітетів вшанували пам'ять загиблих героїв Небесної сотні хвилиною мовчання.

Нагадаємо, А.Парубій заявив, що подвиг Небесної сотні став фундаментом оновленої держави.

Українські Національні Новини

Політика