ukenru
vr-vnesla-zmini-do-byudzhetnogo-kodeksu-schodo-rozvitku-dorozhnoyi-galuzi

ВР внесла зміни до Бюджетного кодексу щодо розвитку дорожньої галузі

 • 15230 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Верховна Рада ухвалила за основу і в цілому законопроект №3510 про внесення змін до Бюджетного кодексу України. Відповідне рішення підтримали 326 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Так, метою законопроекту є забезпечення ефективного фінансування розвитку дорожньої галузі України, шляхом залучення додаткового позабюджетного фінансування для виконання ремонтно-будівельних робіт на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроект вносить зміни до статей 16, 17, 48, 71 та 103-1 Бюджетного кодексу України щодо передбачення можливості для органів місцевого самоврядування субвенції на погашення місцевого боргу, а також спрямування субвенції на погашення і обслуговування місцевого боргу за місцевими внутрішніми запозиченнями.

Крім цього, проектом пропонується внести зміни до пункту першого частини четвертої статті 3 Закону України "Про джерела фінансування дорожнього господарства України" та доповнити напрям спрямування коштів державного дорожнього фонду (створення та функціонування інформаційно-аналітичної системи дорожнього господарства) похідним напрямом, а саме – утримання відповідних бюджетних установ, що забезпечуватимуть функціонування зазначеної системи.

Нагадаємо, що Зеленський провів селекторну нараду щодо будівництва доріг місцевого значення. В середньому області використали на оновлення місцевих доріг 30% доведених асигнувань з початку року.

Українські Національні Новини

Політика