ukenru
vr-ukhvalila-zakonoproekt-pro-vregulyuvannya-provedennya-masovikh-zakhodiv-pid-chas-karantinu

ВР ухвалила законопроект про врегулювання проведення громадських слухань під час карантину

 • 15208 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект про внесення змін до закону України "Про оцінку впливу на довкілля" щодо запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19). Відповідне рішення підтримав 231 народний депутат України, передає кореспондент УНН.

Згідно з пояснювальною запискою, проект закону розроблений з метою недопущення поширення COVID-19, пов’язаного з необхідністю проведення масових заходів у процесі здійснення оцінки впливу на довкілля.

Так, документом пропонується доповнити статтю 17 "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про оцінку впливу на довкілля" частиною 2, у якій передбачити, що у період дії карантину, установленого Кабінетом Міністрів України у зв’язку із запобіганням поширенню на території України COVID-19:

▪️ громадське обговорення планованої діяльності після подання звіту з оцінки впливу на довкілля проводиться виключно у формі надання письмових зауважень і пропозицій (у тому числі в електронному вигляді);
▪️ громадські слухання не проводяться та на дати, що припадають на період дії карантину, не призначаються;
▪️заплановані громадські слухання, дата проведення яких припадає на період дії карантину, вважаються такими, що не відбулися, і повторно не проводяться.

Як повідомлялося в УНН раніше, ВРУ ухвалила за основу законопроект №3438 про внесення змін до закону України "Про оцінку впливу на довкілля" щодо запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Українські Національні Новини

Політика