ukenru
vr-ukhvalila-za-osnovu-zakonoproekt-schodo-stvorennya-kadrovogo-rezervu-dlya-derzhavi

ВР ухвалила за основу законопроект про створення кадрового резерву для держави

 • 11896 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Верховна Рада України ухвалила за основу законопроект №3491 про внесення змін до Закону України "Про державну службу" щодо кандидатського резерву. Відповідне рішення підтримали 275 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Законопроектом пропонується встановити можливість автоматичного запрошення через особистий кабінет на Єдиному порталі вакансій державної служби кандидата, інформація про якого міститься в базі кандидатського резерву, до участі у конкурсах на інші посади державної служби, якщо його професійна компетентність відповідає вимогам до таких посад. Інформація щодо таких кандидатів також може надаватися на відповідні запити державних органів.

Окрім того, пропонується встановити однорічний строк перебування в базі кандидатського резерву інформації щодо зазначених кандидатів (з дати оприлюднення інформації про переможця конкурсу або про відсутність переможця конкурсу).

Також нардепи скоротили наполовину строки підготовки законопроекту до другого читання.

Нагадаємо, як раніше повідомили в Офісі Президента, у парламенті зареєстрований законопроект №3491 щодо кандидатського резерву. Останній дозволить ефективно наповнювати органи влади всіх рівнів професіоналами, які не виграли конкурс, але отримали високі бали.

Українські Національні Новини

Політика