ukenru
vr-ne-rozglyadatime-sogodni-pitannya-pro-prava-mistsevikh-organiv-vladi-na-alkogolni-zaboroni

У ВР не розглянули питання про права місцевих органів влади на алкогольні заборони

 • 14676 переглядiв

КИЇВ. 21 червня. УНН. Народні депутати України сьогодні знову не розглянули питання надання права місцевим органам влади на алкогольні заборони, передає УНН з посиланням на портал ВР.

Мова про проект Закону “Про внесення змін до деяких законів України щодо надання органам місцевого самоврядування повноважень встановлювати обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових”.

Зазначимо, що дане питання стояло у порядку денному роботи ВР на 6 квітня, 13 квітня, 6 червня та 20 червня 2017 року. Проте, розгляд цього питання у залі пленарних засідань так і не відбувся.

Додамо, що за оцінками експертів, право місцевих органів влади на алкогольні заборони лише стимулюватиме нелегальну торгівлю.

В.Гладких, зокрема, переконаний у тому, що якщо місцем органам влади буде надано повноваження запроваджувати заборони та обмеження на продаж алкогольних напорів, то це призведе до утворення корупційних схем.

Нагадаємо, раніше суд скасував заборону Київської міської ради на продаж алкогольних напоїв вночі в стаціонарних закладах торгівлі. 

Українські Національні Новини

Політика