ukenru
vr-maye-priynyati-zakon-pro-transplantatsiyu-organiv-v-ukrayini-i-sisoyenko

ВР має прийняти закон про трансплантацію органів в Україні - І.Сисоєнко

 • 4836 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Народний депутат, заступник голови комітету ВР з питань охорони здоров'я Ірина Сисоєнко долучилася до флешмобу на підтримку того, щоб Україні був прийнятий закон про трансплантацію. Про це вона написала на свої сторінці у Facebook, передає УНН.

"Підтримую ініціативу Каналу Савіка Шустера 3S.tv приєднуюсь #ДопоможиСерцюБитися. Борюсь за те, щоб трансплантація відбулась нарешті в Україні і рятувала тисячі життів українців щороку. Але одна людина чи дві не побудують систему трансплантації. Що на мою думку має відбутись: суспільство має прийняти і розуміти суть донорства. парламент зобов'язаний прийняти закон, уряд має виділити на побудову системи трансплантації відповідні кошти.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У.Супрун пообіцяла працювати для прийняття закону про трансплантацію

На жаль, жодне з трьох питань, ще не реалізовано, але трансплантація так важлива! Тож давайте разом об'єднуватись в розумінні важливості цього процесу і вимагати дій від тих, від кого це залежить!" - написала І.Сисоєнко.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, вітчизняний постачальник гемодіалізних медзасобів ТОВ “Медікалгруп-Україна” підтримав спрощення процедури трансплантації органів.

“Ми розуміємо, що є моменти, наприклад, необізнаності громадськості, є побоювання певні у правоохоронних органів, є ще низка аргументів не на користь трансплантації. Але, з іншого боку, є позитивний приклад цивілізованого світу, і страшна статистика смертності в Україні тих, хто так і не дочекався трансплантації... Це все має бути враховано, а головне, законодавцями має бути почутий пацієнт”, - зазначили у компанії.

Українські Національні Новини

Здоров'я