vpershe-v-istoriyi-svyatkuvannya-den-mvf-u-sankt-peterburzi-zaznav-zmin-cherez-zakolot-prigozhina-britanska-rozvidka

Через заколот пригожина вперше в історії святкування день мвф у санкт-петербурзі зазнав змін - британська розвідка

 • 118397 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. Атомні субмарини рф вперше не будуть брати участь у святкуванні дня мвф у санкт-петербурзі в кінці липня, ймовірно через заходи безпеки внаслідок невдалого заколоту пригожина, йдеться у звіті на основі розвідданих Міноборони Великої Британії, передає УНН

Деталі

12 липня 2023 року російські державні ЗМІ повідомили, що атомні підводні човни північного флоту росії не братимуть участі в головному огляді флоту на день вмф у санкт-петербурзі 30 липня 2023 року.

З моменту створення нинішнього формату дня вмф у 2017 році це буде перший рік, коли в ньому не беруть участь атомні підводні човни. Ця зміна, ймовірно, пов'язана насамперед з необхідністю проведення технічного обслуговування і збереження готовності до операцій і навчань, зазначають аналітики.

Цитата

"Існує також реальна можливість того, що на це рішення вплинули міркування внутрішньої безпеки після спроби заколоту групи вагнера", - йдеться у звіті.

Доповнення

Після невдалого заколоту пвк "вагнера" кремль проводить кадрові заміни вищого військового керівництва. Так на передній план виходить заступник генерала сергія суровікіна - раніше не публічний афзалов. Це, свідчить, що сам головнокомандувач повітряно-космічних сил росії все ж таки впав в немилість диктатора, вважають у Міноборони Великої Британії. Зникнення з поля зору представників вищого офіцерського складу пов'язаних з євгеном пригожиним, вказує на те, як невдалий заколот ватажка пвк "вагнера" став каталізатором розлому в російській спільноті національної безпеки.

Заколот пригожина спровокував зростання недовіри військовослужбовців до вищого керівництва міноборони рф, через його розгубленість під час подій. Окремі командування оперативних об’єднань, щоб уникнути бунтів, намагаються уникати комплектування колишніми в’язнями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський заявив, що у рф може бути черговий заколот

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни обстріляли п’ять районів Харківщини - ОВА

     • 316215 переглядiв

    Над Одещиною вночі знищили 8 "шахедів"

     • 319832 переглядiв