voseni-uryad-planuye-pidgotuvati-mekhanizm-viplati-kompensatsiy-vlasnikam-poshkodzhenogo-cherez-viynu-mayna-yaki-zrobili-remonti-vlasnim-koshtom

Восени уряд планує підготувати механізм виплати компенсацій власникам пошкодженого через війну майна, які зробили ремонти власним коштом

 • 72756 переглядiв

КИЇВ. 21 липня. УНН. Уряд на сьогоднішньому засіданні вніс зміни до декількох постанов щодо надання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук в Telegram, передає УНН.

Деталі

Зокрема, збільшено граничний розмір компенсації за окремі категорії нерухомого майна.

Також передбачено механізм надання компенсації за виконані ремонтні роботи на пошкодженому об’єкті та процедуру виплати компенсації для таких об’єктів.

Крім того, удосконалено процедуру формування комісій у разі висунення недостатньої кількості представників від громадськості. Також уточнено процедуру моніторингу розгляду заяв на виплату компенсації та процедуру вибіркової верифікації використання коштів компенсації за пошкоджене нерухоме майно.

Доповнення

За словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, механізм компенсації власникам пошкодженого через війну майна, які зробили ремонти власним коштом може бути готовий восени. Після чого постраждалим почнуть виплачувати компенсацію.

Нагадаємо

Раніше уряд України розпочав бета-тестування подання заяви для компенсації за знищене житло у застосунку “Дія”. Наразі програма стосується громадян, які мають знищене житло в Мощунах та Бородянці Київської області.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    лукашенко зібрався до рф: 23 липня зустрінеться із путіним

     • 264134 переглядiв