voroh-prahne-vykorystaty-bud-iaki-instrumenty-aby-roziednaty-nashu-natsiiu-budanov-prokomentuvav-vbyvstvo-farion

“Ворог прагне використати будь-які інструменти, аби розʼєднати нашу націю”: Буданов прокоментував вбивство Фаріон

 • 12460 переглядiв

Начальник ГУР Кирило Буданов назвав вбивство Ірини Фаріон викликом для українського суспільства. Він підкреслив, що ворог прагне розʼєднати націю, і закликав захищати право на власні переконання.

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов прокоментував вбивство мовознавиці Ірини Фаріон, зазначивши, що трагедія вкотре продемонструвала, що ворог прагне використати будь-які інструменти, аби розʼєднати нашу націю, передає УНН.

Деталі

Сьогодні Україна попрощалась з громадською діячкою та науковицею Іриною Фаріон. Холоднокровне вбивство відомої мовознавиці - виклик для всього українського суспільства, злочин проти основоположних прав і свобод українців. Ця трагедія вкотре продемонструвала: ворог прагне використати будь-які інструменти, аби розʼєднати нашу націю. Відтак, ми не маємо права забувати, що попри наші відмінності в політичних позиціях, право на думку, право відстоювати свої переконання - священне

- написав Буданов.

Він додав, що право відстоювати свої переконання - це фундамент нашої свободи і кожен, хто на це зазіхає - має бути покараний.

Ірина Фаріон загинула за українську позицію. Ми не маємо права терпіти подібні злочини і продовжимо захищати Україну як на фронті, так і всередині нашої держави

- додав Буданов.

Нагадаємо

19 липня невідомий стріляв в мовознавицю та професорку Львівської політехніки Ірину Фаріон. Жінку з пораненням голови у вкрай тяжкому стані доставили у лікарню. У лікарні Ірина Фаріон померла.

Поліція має кілька версій вбивства мовознавиці Ірини Фаріон, включаючи громадську, політичну діяльність і особисту неприязнь. Правоохоронці знайшли гільзу після пострілу та не виключають "російський слід" у злочині.

Сьогодні у Львові у Гарнізонному храмі Львова пройшов чин похорону Ірини Фаріон. Попрощатися із мовознавицею прийшли рідні, колеги, однопартійці та прихильники із різних міст України.

Павло Башинський

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський анонсував ще чотири безпекові угоди

     • 71878 переглядiв