ukenru
vorog-prodovzhuye-shturmuvati-ukrayinski-pozitsiyi-ta-zastosovuye-bronetekhniku-cherevatiy-dopoviv-pro-obstanovku-na-nayzapeklishikh-napryamkakh-na-donbasi

Ворог продовжує штурмувати українські позиції та застосовує бронетехніку: Череватий доповів про обстановку на найзапекліших напрямках на Донбасі

 • 468475 переглядiв

КИЇВ. 19 березня. УНН. Окупанти продовжують вести активні наступи на Бахмутському та Лимансько-Куп’янському напрямках, застосовуючи всі типи артилерії та бронетехніку. В ефірі національного телемарафону речник Східного угруповування військ ЗСУ Сергій Череватий доповів про обстановку на напрямках за останню добу, передає УНН.

Деталі

За словами речника, за цю добу на Бахмутському напрямку загарбники здійснили 197 обстрілів різними типами артилерії, реактивними системами залпового вогню та 35 разів атакували наші позиції.

Цитата

“Зокрема, тільки в районі Бахмута окупанти здійснили 73 обстріли та 25 разів намагалися атакувати українські позиції – це північна частина самого Бахмута, населені пункти Василівка, Богданівка. У цих боях ворог втратив 96 окупантів вбитими та 153 зазнали поранень різного ступеню”, – зазначає Череватий.

Щодо Лимансько-Куп’янсього напрямку, представник ЗСУ наголошує на рекордній кількості обстрілів росіянами за останні тижні. Так, за добу окупанти здійснили 442 обстріли різними артилерійськими системами, також відбулося 11 боєзіткнень.

Наголошується, що ворог більше застосовує бронетехніку. За цю добу українські захисники підбили бойову машину піхоти, два тягача, три міномети, і також два склади з боєприпасами окупантів.

Цитата

“Важко назвати “великим наступом” дії окупантів, тому що якщо подивитися на карту, на те, як оцінювалися російські сили до війни та на її початку, то зараз вони, по суті, тактично не можуть завершити операцію по захопленню українського районного центру Бахмут. Там дуже активні бої. Вони ще продовжують здійснювати по декілька десятків атак, але вони несуть величезні втрати. Але наше командування та штаби правильно планують оборону, тому в окупантів немає шансів”, – заявив Череватий, наголосивши, що росіяни провалили операцію по захопленню Бахмута.

Доповнення

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що плани ворога із захоплення Бахмуту зазнають провалу.

Інститут вивчення війни у своїй аналітичній довідці повідомив, що засновник чвк «вагнера» пригожин готує інформаційне тло, щоб виправдати нездатність «вагнера» завершити оточення Бахмута.

У ISW вважають, що пригожин описав українські війська як такі, що мають достатню бойову силу, щоб почати масований контрнаступ по всій території бойових дій.

Українські Національні Новини

Війна