vooz-zaspokoiuie-nezvychainykh-infektsii-u-kytai-ne-vyiavyly

ВООЗ заспокоює: "незвичайних" інфекцій у Китаї не виявили

 • 31489 переглядiв

ВООЗ повідомляє про відсутність незвичних респіраторних інфекцій у Китаї і пов'язує нинішній сплеск захворюваності з холодною погодою та нещодавнім зняттям COVID-обмежень

У Китаї зафіксовано різкий сплеск респіраторних інфекцій. ВООЗ пов'язує це з настанням холодів та пізнім скасуванням антиковідних обмежень у країні, пише УНН з посиланням на Euronews.

Деталі

Як повідомили у ВООЗ, турбуватися не варто, принаймні поки що.

У Китаї немає "нових чи незвичайних" респіраторних інфекцій, вказує ВООЗ, яка попросила у Пекіна додаткову інформацію після тривожних новин про те, що по всій країні нібито виявлені "кластери незвичайних грипоподібних захворювань".

В інтерв'ю Euronews тимчасовий директор ВООЗ з питань готовності та запобігання епідеміям і пандеміям, доктор Марія Ван Керкхове зазначила, що в Китаї дійсно спостерігається значний сплеск захворюваності на респіраторні інфекції, в основному серед школярів. Але пов'язано це з двома факторами: типовими для холодного сезону захворюваннями та пізнім зняттям антиковідних обмежень у країні.

Для китайців це перша осінь без таких обмежень: влада відмовилася від них пізніше, ніж більшість інших країн, - з грудня минулого року і поступово скасовувала їх протягом 2023 року. Таким чином, зараз "Китай переживає те, що багато країн пройшли рік чи два тому": люди із задоволенням знімають маски та легко підхоплюють звичні сезонні віруси, заявляють у ВООЗ.

Юлія Шрамко

Здоров'я

    Популярні

    Новини по темі

    ВООЗ заспокоює: "незвичайних" інфекцій у Китаї не виявили

     • 31489 переглядiв