ukenru
vooz-viznala-nebezpeku-novogo-shtamu-z-afriki-ta-nazvala-yogo-omicron

ВООЗ визнала небезпеку нового штаму з Африки та назвала його Omicron

 • 63845 переглядiв

КИЇВ. 26 листопада. УНН. Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) назвала новий штам COVID-19 грецькою буквою Omicron. Організація кваліфікувала новий варіант як викликає занепокоєння, передає УНН із посиланням на заяву ВООЗ.

Цитата

"ВООЗ позначила B. 1.1.529 під назвою Omicron", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Відзначається, що цей варіант має велику кількість мутацій, деякі з яких викликають занепокоєння.

"Попередні дані свідчать про підвищений ризик повторного зараження цим варіантом порівняно з іншими. Кількість випадків цього варіанту збільшується майже у всіх провінціях Південної Африки", - говориться в повідомленні.

В організації додали, що в ПЛР-тесті не виявляється один з генів нового штаму.

"Кілька лабораторій показали, що в одному широко використовуваному ПЛР-тесті один з трьох цільових генів не виявляється (це називається випаданням s-гена або неспроможністю S-гена), і тому цей тест можна використовувати в якості маркера для цього варіанту в очікуванні підтвердження секвенування. Використовуючи цей підхід, цей варіант виявлявся швидше, ніж попередні сплески інфекції, що дозволяє припустити, що цей варіант може мати перевагу в зростанні", - наголошується в повідомленні.

Повідомляється, що ВООЗ проводить низку досліджень і продовжує проводити оцінку цього варіанту.

Доповнення

Британська газета Daily Mail повідомила, що вчені з Великої Британії попередили про появу в Ботсвані штаму коронавірусу, який містить 32 мутації. Як пише видання, в його мутації, наприклад, входять і ті, що були виявлені у південноафриканського штаму, індійського (дельта) і нью-йоркського. На той момент було виявлено тільки десять випадків зараження, три - в Ботсвані, шість — в ПАР і один у чоловіка в Гонконзі, який нещодавно повернувся з Американського континенту.

Франція, як і кілька інших країн, призупиняє прийом рейсів з країн на півдні Африки через новий, потенційно найнебезпечніший штам COVID-19.

У Європі підтвердили перший випадок зараження новим варіантом COVID-19.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) у п'ятницю застерегла країни від поспішного введення обмежень на поїздки, пов'язаних з південноафриканським варіантом COVID-19.

Українські Національні Новини

Здоров'я