ukenru
vooz-poperedzhaye-pro-zrostannya-kilkosti-vipadkiv-covid-19-v-regioni-skhidnogo-seredzemnomorya

У Середземномор'ї почалося зростання COVID-захворюваності. Одна з причин - наплив туристів

 • 12714 переглядiв

КИЇВ.7 липня. УНН. Кількість випадків коронавірусної інфекції зростає в 22 країнах регіону Східного Середземномор'я після двох місяців стійкого спаду через збільшення кількості міжнародних поїздок, низький рівень захисту та обмежену вакцинацію. Про це заявили офіційні особи Всесвітньої організації охорони здоров'я, інформує АР, передає УНН.

Деталі

Регіональний директор ВООЗ Ахмед аль-Мандхарі, сказав, що ще один сплеск імовірний в літні місяці, оскільки країни намагаються зберегти свої кордони відкритими і свою економіку. За його словами, незважаючи на зусилля щодо стримування поширення вірусу, в середньому по регіону реєструють більш високу щотижневу кількість нових випадків захворювання в порівнянні з тим же періодом минулого року.

Це пов'язано з різними чинниками, включаючи виявлення варіанту "Дельта" в 13 з 22 країн і обмежене поширення вакцин.

"Це сприяє нинішньому сплеску випадків захворювання і смертності", - сказав він, закликавши країни поліпшити свої можливості з секвенування і обміну даними, щоб краще "зрозуміти вірус".

Аль-Мандхарі сказав, що до кінця 2021 року для вакцинації не менше 40% населення країн регіону Східного Середземномор'я необхідно понад 500 мільйонів доз вакцини.

"Ми далекі від досягнення цієї мети", - повідомив він, додавши, що дезінформація про ефективність вакцини і вірус посилила нерішучість щодо вакцинації в регіоні.

Доповнення

У регіоні, який включає країни Перської затоки, Північної Африки і Азії, з минулого року зареєстровано більше 11 мільйонів випадків COVID-19 і більше 220 000 смертей. Найбільше від пандемії постраждав Іран, за ним слідує Ірак.

Станом на середу, 7 липня, коронавірусом в світі заразилися більше 185,3 млн осіб. Було виявлено 428 тисяч нових інфікованих. Всього хвороба забрала життя 4 млн жителів планети.

За добу найбільше нових заражених COVID-19 виявили в Бразилії - 62 тис., Індії - 43 тис. та Індонезії - 31 тис.

Українські Національні Новини

Новини Світу