vooz-otsinila-nebezpeku-poshirennya-omikron-shtamu-koronavirusu

ВООЗ оцінила небезпеку поширення "Омікрон"-штаму коронавірусу

 • 20899 переглядiв

КИЇВ. 9 грудня. УНН. Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ - ред.) Тедрос Аданом Гебрейесус оцінив небезпеку поширення "Омікрон"-штаму коронавірусу, передає УНН.

За даними ВООЗ, генетичні зміни вірусу впливають на його вірулентність і вказують на те, що він може бути значно більш заразним, ніж попередні штами.

Цитата

"Деякі особливості Омікрона, включаючи його глобальне поширення і велику кількість мутацій, дозволяють припустити, що він може мати серйозний вплив на перебіг пандемії", — сказав Тедрос.

Гебрейесус додав, на сьогодні важко сказати, яким буде вплив "Омікрон"-штаму на пандемію коронавірусної інфекції. Але зазначив, що цей штам демонструє швидке поширення.

"Точний вплив все ще важко визначити. Вчені всього світу намагаються визначити, наскільки заразним і смертоносним став мутований вірус", - сказав Гебрейесус

Він закликав приймати раціональні і пропорційні заходи для боротьби з поширенням інфекції.

По темі

Лікарі повсюдно наполягають на лікуванні коронавірусу при перших симптомах інфекції.

Тим часом в Україні вже з'явилися препарати, які можуть застосовуватися не тільки для лікування, але і для профілактики Covid-19.

Медичні вироби класу II-a Протипатогенний засіб Sterisent "Санація+Антиковід" та Протипатогенний засіб Sterisent "Санація+для дихальних шляхів" отримали сертифікацію відповідності. Створенням препаратів займалися українські та ізраїльські вчені.

За словами розробників, ці медичні вироби швидко знешкоджують збудники коронавірусу, що потрапили в організм людини на ранній стадії захворювання, а також можуть застосовуватися для лікування всіх форм COVID-19. Відповідно до сертифікаційних документів, можуть використовуватися разом з кисневими концентраторами і апаратами ШВЛ. Розробники підкреслюють - медичні вироби можуть застосовуватися і як профілактика коронавірусу.

Розробку та сертифікацію медичних виробів Протипатогенний засіб Sterisent "Санація+Антиковід" та Протипатогенний засіб Sterisent "Санація+для дихальних шляхів" виконала вітчизняна компанія "Стерісент Ізраїль Україна „Інститут комплексних систем безпеки" — науково-дослідне підприємство з розробки інноваційних препаратів.

Розробники повідомляють — медичні вироби можна придбати на сайті компанії http://sterisent.info/ і в аптеках. Більш того, як заявила директор компанії „Стерісент Ізраїль Україна" Інститут комплексних систем безпеки" Анастасія Калініна, доставка медичних виробів послугами одного з перевізників буде безкоштовною до дверей замовника.

Компанія співпрацює з провідними науково-дослідними інститутами Ізраїлю та інститутами Академії медичних наук України. А всі основні дослідження проводить "Інститут громадського здоров'я ім. А.М. Марзєєва" Національної академії медичних наук України".

Крім цього, медичні вироби успішно використовувалися в клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова, де показали хороший результат.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі