ukenru
vooz-do-2050-roku-zmina-klimatu-prizvede-do-250-tis-dodatkovikh-smertey

ВООЗ: зміна клімату призведе до 250 тис. додаткових смертей за рік

 • 12339 переглядiв

КИЇВ. 27 серпня. УНН. Зміна клімату спричинить близько 250 тисяч додаткових смертей на рік в період з 2030 за 2050 рік. Про це повідомляється на сайті Всесвітньої організації охорони здоров'я, передає УНН.

"Оцінка наслідків зміни клімату для здоров'я може бути тільки дуже приблизною. Проте, згідно з оцінкою ВООЗ, що враховує тільки низку можливих наслідків для здоров'я, і ​​виходячи з припущення про продовження економічного зростання і прогресу в галузі охорони здоров'я, був зроблений висновок про те, що зміна клімату, як очікується, спричинить близько 250 000 смертей додатково в рік в період з 2030 за 2050 рік, 38 000 осіб помруть через вплив спеки на людей похилого віку, 48 000 - через діареї, 60 000 - через малярії і 95 000 - через дитяче недоїдання", - йдеться в повідомленні.

Так, найбільш вразливими є люди, які живуть в невеликих острівних країнах, що розвиваються і інших прибережних районах, мегаполісах, а також гірських і полярних районах. Також до найбільш уразливих перед ризиками для здоров'я, пов'язаними зі зміною клімату, входять діти. Крім того, райони зі слабкою інфраструктурою охорони здоров'я, в основному, в країнах, що розвиваються, будуть в меншій мірі здатні підготуватися до зміни клімату і вжити відповідних заходів без зовнішньої допомоги.

Нагадаємо, фахівці з програми ООН по навколишньому середовищу прийшли до висновку, що пластик не тільки забруднює навколишнє середовище, але і сприяє глобальному потеплінню клімату.

Українські Національні Новини

Суспільство