volovi-peremohy-dynamo-ta-lnz-dva-vyluchennia-u-cherkasakh-neochikuvanyi-lider-skandal-u-poltavi-rezultat-3-turu-upl

Вольові перемоги "Динамо” та "ЛНЗ", два вилучення у Черкасах, неочікуваний лідер, скандал у Полтаві: результат 3 туру УПЛ

 • 64880 переглядiв

"Динамо" та "ЛНЗ" здобули вольові перемоги, "Олександрія" очолила таблицю. Матчі запам'яталися швидким голом, двома вилученнями та скандалом з гравцями "Кривбасу".

Вольові перемоги київського "Динамо" та черкаського "ЛНЗ", перший швидкий гол в чемпіонаті, який забили на 42 секунді матчу, перша перемога "Чорноморця", повернення "Шахтаря" на переможну стежку, продовження падіння на дно таблиці "Лівого берегу", "Зоря" втрачає лідерські позиції, неочікуваний лідер - саме так пройшов другий тур Української прем’єр ліги. УНН вирішив розповісти результати туру, нові досягнення за підсумками туру, та чим запам’ятається черговий тур УПЛ. 

Деталі 

"Чорноморець" 1-0 "Колос" 

Черговий тур УПЛ стартував п’ятничним матчем в Одесі між місцевим "Чорноморцем", в гості до якого завітав ковалівський "Колос". Мотивацію обох команд можна було зрозуміти, адже одесити програли два матчі поспіль, а ковалівці, скатавши в дві нічиї поспіль, могли скористатися становищем "Чорноморця", однак не судилося. 

Матч виявився не багатим на гольові моменти, про що говорить і статистика матчу - 5 ударів у "Чорноморця" проти 4 у "Колоса" - 2:2 у площину. В першому таймі "Колос" міг вийти вперед, але Велетню не вистачило точності. На 35-ій хвилині "Чорноморець" доволі неочікувано забив гол, адже це був перший момент одеситів у матчі. 

Кіріл Попов елегантним пасом вивів Дмитра Хобленка на ударну позицію, форвард посадив на "п’яту точку" досвідченого захисника Микиту Бурду та пробив повз голкіпера та Бондаренка, який стелився у підкаті - є перший гол "Чорноморця" в цьому розіграші УПЛ - 1:0.  

До кінця поєдинку жодній із команд так і не вдалося забити бодай ще хоча б один гол, хоча "Колос" міг відіграватися на 70-ій хвилині після "привозу" одеситів в власному штрафному. 

Є перша перемога "Чорноморця" в цьому розіграші УПЛ, перервана програшна серія одеситів, яка тривала 4 гри. Також Дмитро Хобленко перервав безгольову серію "Чорноморця", яка тривала майже 400 хвилин. 

Звичайно, ми дуже задоволені. Звісно, ​​ми розуміли силу суперника. Вітаю своїх хлопців та всю Одесу, уболівальників, керівництво. Себе теж вітаю, бо це перша перемога після двох поразок. Хоча ми аналізували матчі – ігри були непогані, десь трохи не вистачило

- сказав головний тренер “Чорноморця” Олександр Бабич після перемоги своєї команди.

Дмитро Хобленко 

"Ворскла" 2:0 "Оболонь"

Ще один поєдинок п’ятниці провели у Полтаві між місцевою "Ворсклою", в гості до яких завітала столична "Оболонь". Матч вийшов доволі цікавим на моменти, про що й каже статистика ударів - 7 у "Ворскли" проти 16 у "Оболоні", з яких - 7 у площину воріт, але, на жаль, для "пивоварів" статистика не грає у футбол. 

Вже на 23-ій хвилині "Ворскла" повела у рахунку. Олександр Скляр пробив здалеку, Назарій Федорівський відбив, але точнісінько на ногу набігаючого Івана Нестеренка - 1:0. 

На 60-ій хвилині "Оболонь" зрівняла рахунок завдяки зусиллям Сергія Суханова, але арбітр скасував гол через те, що форвард "пивоварів" нібито підіграв собі рукою в епізоді. Втім, на повторі видно, що м'яч влучив у руку захисника, а Суханов взагалі не торкався м’яча. 

Вже за 9 хвилин, після обрізки захисника "Оболоні", Ібрагім Кане поставив крапку в матчі, подвоївши перевагу "Ворскли" - 2:0.

"Ворсклі" вдалося здобути 280-ту перемогу в чемпіонатах України, хоча хто зна, як би розвивалися події в матчі, якби арбітр зарахував гол "Оболоні". 

Чи була рука? Та що, на мій погляд? Звісно, ні. Вся Україна зараз дзвонить, пише: "Чистий гол скасували". Просто хочеться спитати: "Як трактується?" і таке інше. У нас скільки таких матчів було. Звісно, забили м’яч, накал футболу, десь можна було переломити. До хлопців які питання? Молодці, грали, і по аналізу – те, що я зараз дивився – достатньо завдали ударів, але страждає влучність

- прокоментував головний тренер “Оболоні” Валерій Іващенко момент із відміненим голом. 

"Зоря" 1:2 "Олександрія" 

Ще один поєдинок суботи багатим на гольові моменти провели на стадіоні Лобановського луганська "Зоря" та "Олександрія" із однойменного міста на Кіровоградщині. Луганчани, які йшли без втрат, здобувши дві перемоги із двух, поступилися "Олександрії", що дозволило колективу Руслана Ротаня на кілька годин очолити турнірну таблицю. 

"Олександрія" повела в рахунку на 23-й хвилині – Безерра обігрався з Олександром Філіпповим, останній елегантним пасом вивів Безерру на ударну позицію та пробив у нижній кут з меж штрафного - 1:0. 

Вже за 10 хвилин "Олександрія" подвоїла перевагу. "Олександрійці" отримали право на штрафний, Кирило Ковалець пробив хитрим ударом під стінкою, яка підпригнула. Луганчани не очікували такого удару - 2:0. 

"Зорі" вдалося відіграти один м’яч в дебюті другого тайму. Після подачі з кутового, Джордан виявився ніким не прикритим в штрафному майданчику, якому лише залишалося влучити у ворота, що власне йому і вдалося - 2:1. 

Не дивлячись на небезпечні моменти з боку обох команд, матч так і завершився - 1:2 на користь "Олександрії". 

Зазначимо, що команда Ротаня вдало стартувала в цьому розіграші УПЛ, не тільки вигравши всі свої поєдинки в цьому розіграші УПЛ, а й збільшила безпрограшну серію до семи матчів. 

Перед матчем стався приємний епізод для Руслана Ротаня. УАФ подякувала Ротаню за роботу керманичем молодіжної та олімпійської збірних. 

"59 матчів! Дякуємо головному тренеру та його помічникам", - зазначили в УАФ. 

"Полісся" 1:1 "Інгулець" 

Другий матч суботи провели житомирський "Полісся" та петровський "Інгулець", в якому, на щастя, для "Інгульця" була зафіксована нічия, адже "Полісся" повністю переграв "Інгулець". Долю матчу команди вирішили у першому таймі. 

"Полісся" захопило контроль над м'ячем, однак моментів біля воріт Паламарчука майже не створювало. "Інгулець" під завісу першого тайму відкрив рахунок в матчі. Після подачі з кутового, 19-річний Володимир Вілівальд замкнув навіс з кутового на ближній стійці -1:0. 

"Поліссю" ж вдалося відігратися в доданий до першого тайму час. Олександр Назаренко на швидкості втік від двох захисників "Інгульця", причому відкинувши корпусом автора першого голу в матчу Вівальда, обіграв голкіпера та закотив м'яч у порожні ворота. Цей гол може по красі може посперечатися із голом Піхальонка у ворота "Карпат".  

В другому таймі житомиряни майже весь час атакували, але Паламарчук став головним героєм, так і не давши ще раз забити у його ворота. Матч хоч і виявився цікавим в плані гольових моментів, але так і завершився нічиєю - 1:1. 

Житомиряни продовжили свою гольову серію в елітному дивізіоні чемпіонату України до семи матчів. І це - новий рекорд клубу в УПЛ. Також "Полісся" продовжили безпрограшну серію матчів, яка триває 7 ігор, а "Інгулець" продовжив до 4 ігор безвиграшну серію на виїзді. 

"Карпати" 1:3 "Динамо" 

Заключний матч суботи провели львівські "Карпати" та київське "Динамо". Цей матч також виявився доволі цікавим на гольові моменти, чого лише вартує гол Олександра Піхальонка, та відмінений гол Дениса Устименка. 

До слова, "Карпати" забили поки найшвидший гол в цьому розіграші УПЛ. Вже на 42-й секунді зустрічі "леви" вийшли вперед – Олег Очеретько з меж воротарського в один дотик замкнув передачу Євгена Підлепенця з правого флангу.

У середині першого тайму кияни відігралися – на 23-й хвилині Олександр Піхальонок прийняв м’яч, розкрутився та класно дальнім пострілом пробив під поперечину. Гол Піхальонка, як мінімум, може претендувати на гол туру, а, можливо, і всього сезону. 

Команда Олександра Шовковського домінувала весь матч та могла виходити вперед, але подвоїти перевагу вдалося лише у другому таймі. На 58-ій хвилині Микола Шапаренко, який вийшов на заміну, вивів Владислава Ваната віч-на-віч із голкіпером, який пробив у дальній кут - 2:1. 

На 80-ій хвилині "Карпатам" вдалося зрівняти рахунок. Стеніо обрізав трьох гравців "Динамо" та вивів Устименка один на один із Георгієм Бущаном. Устименко елегантно прокинув м’яч над голкіпером киян, але арбітр скасував гол через очевидний офсайд форварда львів’ян. 

У компенсований час, на 90+2-й хвилині, Ванат вивів на ударну позицію Андрія Ярмоленка, якого у штрафному скосив голкіпер львів’ян Олександр Кемкін - пенальті, який і реалізував Ярмоленко. 

Кияни виграли 30-тий ювілейний матч при Олександру Шовковському, а Владислав Ванат забив вже свій 30-тий гол в УПЛ. 

Владислав Ванат та Олександр Шовковський

Дуже непроста перемога. Загалом, матчі з Карпатами, де б вони не проходили, складаються дуже цікаво. У нас були певні обставини, перш за все, логістика додає певних труднощів. Через це ми дали можливість відпочити деяким гравцям, деякі виходили з лави запасних. Рахунок міг бути як 2:2, так і 5:1, і більшим. Футбол – це така гра, в якій виграє той, хто реалізує більше можливостей. Ми створили достатньо моментів, щоб завершувати гру спокійніше. Але завершили так, як завершили, при цьому були хороші нагоди для стрімких контратак, які ми мали реалізовувати

- прокоментував гру головний тренер киян Шовковський.

"ЛНЗ" 3:1 "Рух"

Поєдинки неділі у Черкасах відкрили місцевий "ЛНЗ", до якого завітав винниківський "Рух". Черговий матч, який порадував вболівальників гольовий парадом. Обидві команди розпочали поєдинок активно, обмінявшись небезпечними моментами, але голу довелося чекати цілих 50 хвилин. 

Нападник "Руху" Ілля Квасниця, якому ніхто не заважав, на фланзі протягнув м’яч, змістився в центр та влучно пробив у правий нижній кут. Є питання до захисників та опорників, які дали Квасниці легко пройти до воріт, але рахунок відкрито - 1:0 на користь "Руху". До слова, Квасниця забив ювілейний 10-ий гол в УПЛ. 

Черкащани відігралися на 73-й хвилині. Новачок "ЛНЗ" Момо на куті поля обіграв двох суперників і віддав у центр на Яшарі, який залишив м'яч під удар Тіллю. Люксембуржець фактично розстріляв ворота гостей – 1:1.

На 81-ій хвилині Геннадій Пасіч завдав більярдного удару з-за меж штрафного майданчику, поклавши м’яч у дальній кут - "ЛНЗ" виходить вперед - 2:1. 

На 90+6 хвилині Роман Дідик "скосив" у власному штрафному Яшарі. Арбітр призначив пенальті, який і реалізував Яшарі - 3:1 на користь "ЛНЗ". 

"Верес" 0:2 "Кривбас" 

Другий поєдинок неділі відкрили рівненський "Верес" та криворізький "Кривбас". Цей матч запам’ятався не лише й забитими голами, але й двома вилученнями. Команда Юрія Вернидуба вийшла вперед на 12-й хвилині зустрічі. Даніел Соса пробив по воротах, голкіпер відбив, але першим на добиванні виявився Прінс Аду - 1:0 на користь "Кривбасу". 

На 28-й хвилині рівненський клуб залишилися у меншості – другу жовту картку та вилучення заробив Максим Сміян. Після перерви склади команд зрівнялися – на 51-й хвилині пряму червону картку отримав Олександр Романчук після зриву перспективної атаки "Вереса".

На 81-й хвилині криворіжці забили вдруге. Тимур Стецьков вдало реалізував пенальті, поставивши крапку в цьому матчі - 2:0 на користь "Кривбасу". 

"Верес" програв вже 4 поспіль матч "Кривбасу". 

Окрім вилучень, матч запам’ятався черговим скандалом зі сторони "Кривбасу". Гравці Кривбаса відмовились від флеш-інтерв'ю. 

"Найбільше у мене запитань до гравців Кривбаса, які так і не дійшли до флеш-зони. Чому? Та х*й знає насправді. Уперше за 8 років у спортивній журналістиці до мене не прийшли гравці від команди, яка перемогла. І ні, проблема не в пресс-лужбі, там чудові хлопці й дівчата, і я дуже вдячна їм за допомогу. Чого мені завжди не вистачає в українському спорті – це взаємоповаги. Взаємоповаги між спортсменом та глядачем, між спортсменом та тими, хто організовує трансляцію, працює безпосередньо на матчі, намагається "продавати" цей матч. Зрештою, між спортсменом та журналістом, який забере близько 4 хвилин твого часу після гри", - сказала журналістка УПЛ ТБ Катерина Годунова. 

Вона зазначила, що віце-президент "Кривбасу" заявив, що "хлопці відверто заї**лись". 

Я їх розумію, і знімальна група теж. Ми всі заї**лись. Але будемо відвертими: є люди, чий зай*б набагато більший. І це не футболісти, не я і не знімальна група. Хочеться, щоб український спорт, зокрема футбол, перестав бути таким інфантильним. Давайте поважати одне одного. І в першу чергу тих, заради кого відбувається цей матч. Амінь

- зазначила Годунова. 

"Лівий берег" 0:1 "Шахтар" 

Заключний матч неділі провели київський "Лівий берег" та донецький "Шахтар". Кияни непогано виглядали, але все одно не змогли здобути перші очки в матчі. 

Єдиний м'яч у цій зустрічі підопічні Маріно Пушича забили в другому таймі. На 63-й хвилині Данило Сікан з близької відстані замкнув передачу Педріньйо з лівого флангу штрафного.

До слова, Сікан провів сотий матч в УПЛ, а його гол приніс Маріно Пушичу також 10-ту гостьову перемогу на чолі гірників. воротар переможців Різник у своєму 100-му матчі в УПЛ допоміг "Шахтарю" провести 130-у зустріч без пропущених голів в Чемпіонаті України.

Окрім того, головний тренер "гірників" Пушич в цей день святкував свій 53 день народження. 


Таблиця після третього туру виглядає наступним чином:

Павло Башинський

Слайдер

    Популярні

    Новини по темі

    Укрпошта випускає марку "Все буде UA!" до Дня Незалежності

     • 12540 переглядiв

    Курс валют на 19 серпня: долар відновив зростання

     • 23580 переглядiв

    На Черкащині збили ворожий "шахед" уночі: без наслідків

     • 27746 переглядiв

    Маск відкинув чутки про Cybertruck для кадирова

     • 11048 переглядiв

    рф заявляє про збиття вночі 4 дронів у двох регіонах

     • 11866 переглядiв