ukenru
volker-propozitsiya-rf-schodo-viyskovopolonenikh-moryakiv-bula-pastkoyu

Волкер: пропозиція РФ щодо військовополонених моряків була пасткою

 • 22212 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. Пропозиція Росії щодо повернення військовополонених українських моряків на умовах продовження кримінального переслідування в Україні — це зневага до ООН та правосуддя. Про це спецпредставник Держдепу США по Україні Курт Волкер заявив у коментарі виданню Polygraph, передає УНН.

“На думку Волкера, російська “пропозиція” Україні взяти участь у кримінальному провадженні щодо моряків була зневагою до правосуддя, адже для їх затримання не було підстав. Це також зневага до ООН та українського суверенітету”, - зазначає видання.

Зробивши ретвіт цієї публікації видання у своєму мікроблозі у Twitter, Волкер зазначив, що пропозиція РФ була “пасткою”.

Нагадаємо, захист захоплених ФСБ Росії українських моряків тепер має намір домагатися їхнього звільнення за допомогою нових механізмів, повідомив російський адвокат Микола Полозов. За його словами, таке рішення ухвалили після того, як 25 червня влада Росії не надала звіт Міжнародного трибуналу ООН із морського права про виконання рішення про звільнення українських моряків і кораблів.

Українські Національні Новини

Політика