ukenru
volker-pro-zvilnennya-ukrayinskikh-moryakiv-mi-nichogo-ne-chuyemo-vid-rosiyi

Волкер про звільнення українських моряків: ми нічого не чуємо від Росії

 • 10732 переглядiв

КИЇВ. 27 липня. УНН. На жаль, ми нічого не чуємо від Росії, щоби вказувало на те, що вони розглядають їхнє звільнення. Про це сказав спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер під час брифінгу, передає УНН.

”...на жаль, ми нічого не чуємо від Росії, щоби вказувало на те, що вони розглядають їхнє звільнення”, - сказав Волкер.

Він також ще раз наголосив, що ”українські судна і екіпаж зазнали нападу і були протизаконно захоплені, і продовжують незаконно утримуватися, і мають бути повернуті без будь-яких умов”.

Як повідомляв УНН, українські моряки почали знайомитися з матеріалами відкритої на них справи слідчими ФСБ РФ, дана стадія може зайняти 2-3 місяці.

Нагадаємо, 17 липня всім 24 українським морякам російський суд продовжив арешт на три місяці.

25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному море в порт Маріуполь в Азовському морі. Після цього 24 українських моряків заарештували в Криму, потім їх перемістили в російські СІЗО в Москві.



Українські Національні Новини

Політика