ukenru
volker-pidtverdiv-scho-zsu-prosuvayutsya-v-bufernikh-zonakh-v-donbasi

Волкер підтвердив, що ЗСУ просуваються в буферних зонах на Донбасі

 • 16806 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. Спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер підтвердив, що ЗС України просуваються в районах Попасної в Луганській області та Горлівки в Донецькій області на лінії зіткнення. Про це він заявив, відповідаючи на питання ТАСС, передає УНН.

"Це правда, що Україна намагалася відновити контроль над деякими територіями", - сказав він.

Серед цих територій він назвав район міста Попасна в Луганській області та міста Горлівка в Донецькій області.

Волкер також заявив, що Київ "діє в рамках мінських домовленостей, бо території, на яких відзначається просування збройних сил України, за мінським угодами відносяться до територій, підконтрольних Києву".

Він підкреслив, що США все ще чекають відповіді від Росії на свої пропозиції про введення місії ООН на Донбас.

За словами Волкера, у нього відбулася "дуже конструктивна" зустріч з представником Росії в січні нинішнього року, на якій американська сторона передала свої міркування з цього приводу, на які Москва обіцяла дати відповідь.

"Ми все ще не отримали відповіді і очікуємо її від Росії", - сказав Волкер.

Він заявив, що сподівається, що скоро отримає відповідь від РФ по врегулюванню ситуації в Донбасі.

"На тлі загострення (на Донбасі – ред.) і того, що (в Росії – ред.) сформований кабінет міністрів, сподіваємося, що скоро отримаємо відповідь", - підкреслив він.

США мають намір і далі продовжувати працювати з колишнім представником Росії на тему врегулювання конфлікту на сході України або будь-яким іншим, якого призначить президент РФ, сказав Волкер.

"Я, як і ви, бачив повідомлення у ЗМІ (про можливе припинення роботи помічника президента РФ Владислава Суркова - ред.), але ми досі не отримували ніякої інформації (від Росії -ред.) по офіційних каналах про те, продовжує він чи ні (роботу на цьому напрямку)", - повідомив Волкер.

Спецпредставник також повідомив, що США стурбовані підвищенням політичної вразливості України від запуску газопроводу "Північний потік - 2".

"Запуск" Північного потоку - 2 "поставить Україну в набагато більш вразливу політичну ситуацію стосовно російського впливу. Україна отримує прибуток від доходів за транзит газу, однак ці гроші становлять не настільки значну частину бюджету країни, тому США більше стурбовані підвищенням політичної вразливості України ", - сказав він.

Як повідомляв УНН, Волкер розповів про візит на Донбас, відзначивши, що США докладуть усіх зусиль, щоб відновити мир на сході України.

Українські Національні Новини

Суспільство