ukenru
volker-otsiniv-zusillya-uryadu-u-kiyevi-schodo-dopomogi-ukrayintsyam-v-ordlo

Волкер оцінив зусилля уряду у Києві щодо допомоги українцям в ОРДЛО

 • 5959 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. Український уряд робить недостатньо для співвітчизників, які живуть на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей. Про це заявив спеціальний представник держдепартаменту США з питань України Курт Волкер в інтерв’ю Радіо Свобода, передає УНН.

Він також стверджує, що українська влада не має плану реінтеграції територій після завершення збройного конфлікту.

Попередні ідеї з реінтеграції, за його словами, "не мають потужної політичної підтримки, і є мало ознак, що це було б пріоритетом для українського уряду".

"Це ганебно тому, що ці люди (що живуть на контрольованих гібридними силами територіях – ред.) пройшли багато чого. Це змушує їх бути дуже незадоволеними урядом України", – відзначив американський дипломат.

Він відзначив, що Київ має співпрацювати з Червоним Хрестом, щоб допомогти отримувати державні пенсії людям старшого віку і людям з обмеженими можливостями для пересування.

Напередодні Президент Петро Порошенко провів зустріч з Волкером. Сторони обговорили ситуацію на Донбасі. Під час зустрічі було наголошено на важливості продовження санкційної політики проти Росії до повної деокупації української території.

Українські Національні Новини

Політика