ukenru
vodiyam-povidomili-pro-stan-proyizdu-dorogami-de-dosi-uskladnennya-rukhu

Водіям повідомили про стан проїзду дорогами: де досі ускладнення руху

 • 14952 переглядiв

КИЇВ. 29 січня. УНН. На ранок п'ятниці, 29 січня, транспортне сполучення на автомобільних дорогах державного та місцевого значення України забезпечено, за винятком певних обмежень на трасах М-15 та М-16 в Одеській області, а також М-13 у Миколаївській області. Обмеження руху вантажівок у Київської області та на в’їзд до Києва знято. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані ДСНС та Укравтодору.

Деталі

Як уточнили у ДСНС, станом на 7 годину 29 січня, за інформацією Служби автомобільних доріг, транспортне сполучення на автомобільних дорогах державного та місцевого значення країни забезпечено, за винятком обмеження руху великовагових автотранспортних засобів та пасажирських автобусів на автомобільних дорогах державного значення М-15 Одеса – Рені та М-16 Одеса – Кучурган в Одеській області, а також М-13 Кропивницький – Платонове у Миколаївській області.

За даними Укравтодору, впродовж доби 28 січня станом на 23:00 відновлено рух на автодорогах:

  • М-15 Одеса-Рені, км 11+700 – 40+000, 118+000-306+149 в Одеській області;
  • Н-24 Благовіщенське-Миколаїв, км 42+476-110+140 в Миколаївській області;
  • М-03 Київ-Харків-Довжанський, км 126+700 – 395+064 в межах Полтавської області.

Знято обмеження руху вантажних транспортних засобів дорогами загального користування державного значення в Київської області та на в’їзд до міста Київ.

Найбільш складна ситуація спостерігалася в Одеській та Миколаївській областях через скупчення вантажного транспорту на проїзній частині, що не давало змоги доступу дорожньої техніки до виконання робіт з розчистки дорожнього полотна. На ранок ситуація така:

  • в Одеській області станом на 5 годину вдалося розблокувати на автодорозі М-05 Київ-Одеса лівий та правий проїзд та забезпечити проїзд легкового транспорту на ділянках Любашівка-Троїцьке, Троїцьке-Маяки, Чапаєво-Знам’янка, Знам’янка-Одеса. Роботи з розчистки ділянки Краснознам'янськ-Ревове на 7 годину тривали.
  • у Миколаївській області завершуються роботи з забезпечення проїзду автодорогою М-13 Кропивницький - Платонове (на Кишинів) на всій протяжності дороги в межах області.

"Протягом доби рух забезпечено на більшості проблемних ділянок доріг", - вказали дорожники.

Загалом для забезпечення проїзду дорогами державного значення задіяно в роботі 1480 одиниць техніки та 1731 робітників, у тому числі 7 одиниць важкої снігоприбиральної техніки мобільних загонів та 2 одиниці інженерної та спеціальної техніки ДСНС.

Доповнення

З 27 січня з півдня на територію України перемістився активний сніговий циклон, який призвів до надзвичайних ситуацій в південній частині території країни.

Впродовж доби 28-29 січня продовжувалась дія активного циклону в південній частині території країни, який спричинив складні погодні умови, що супроводжувались снігопадом, хуртовинами, налипанням мокрого снігу, поривчастим вітром, особливо в Одеський та Миколаївській областях, де приріст снігового покрову становив до 20 см. Штормові пориві вітру в цих областях утворювали на дорогах державного значення снігові перемети висотою до метра та більше.

Дороги Одеської та Миколаївської областей 28 січня були перекриті. На трасі Київ-Одеса утворився 4-кілометровий затор з вантажівок.

Починаючи з 00:00 29 січня спостерігається переміщення циклону в центральні та північно-східні області. Одночасно в західних областях розпочалися опади в вигляді снігу, з висотою снігового покрову від 1-5 см.

Українські Національні Новини

Суспільство