vnutrishnya-sprava-rosiyi-prezident-kazakhstanu-tokayev-ne-stav-pidtrimuvati-putina

"Внутрішня справа росії": президент Казахстану Токаєв не став підтримувати путіна

 • 1376463 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв відмовився підтримати президента росії володимира путіна у зв'язку із ситуацією навколо заколоту, пов'язаного з власником чвк “вагнер” євгенієм пригожиним. Про те, що путін подзвонив Токаєву і розповів про ситуацію в росії, повідомляє у суботу пресслужба президента Казахстану, передає УНН.

Деталі

За інформацією пресслужби президента Кахастану, Токаєв заявив, що ця ситуація є внутрішньою справою росії.

«Касим-Жомарт Токаєв зазначив, що події, які відбуваються, – це внутрішня справа росії. Конституційний порядок і верховенство закону є неодмінною умовою підтримання правопорядку в країні. Це є основою безпеки суспільства і його успішного розвитку», - йдеться в повідомленні.

Російські телеграм-канали оцінюють таку заяву як те, що Казахстан відмовився допомагати, підтримувати путіна.

Доповнення

Також президент рф володимир путін подзвонив самопроголошеному президенту білорусі олександру лукашенку. Політикам вдалося обговорити ситуацію в росії.

Прессекретар кремля дмитро пєсков, заяву якого в суботу оприлюднили росЗМІ, заявив, що путін провів телефонні розмови з президентами білорусі, Узбекистану і Казахстану. За словами пєскова, путін поінформував їх про ситуацію в росії.

Нагадаємо

Раніше повідомлялося, що "бойовики "вагнера" взяли під свій контроль військові об'єкти в місті воронеж", яке розташоване приблизно за 500 км на південь від москви. Власник пвк "вагнер" євгеній пригожин заявив, що під контролем пвк "вагнер" перебувають військові об'єкти ростова-на-дону, зокрема аеродром. За його словами, у планах пвк "блокувати місто ростов" і "йти в москву". 

У цей час, федеральна служба безпеки росії поки не має конкретного плану щодо придушення повстання приватної військової компанії "вагнер". 

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Криму оголошено тривогу в силових структурах

     • 2038659 переглядiв

    Конфлікти всередині рф будуть тільки посилюватись - ГУР

     • 979470 переглядiв

    Найближчі 48 годин визначать новий статус рф - Подоляк

     • 1568514 переглядiв

    путін зателефонував лукашенку

     • 1197560 переглядiв