ukenru
vnaslidok-udaru-bezpilotnika-po-zbroyovomu-zavodu-v-siriyi-zaginuli-semero-lyudey

Внаслідок удару безпілотника по збройовому заводу в Сирії загинули семеро людей

 • 914371 переглядiв

КИЇВ. 8 березня. УНН. Семеро людей, у тому числі кілька мирних жителів, було вбито в середу в результаті удару безпілотника по збройовому заводу, що належить підтримуваним Іраном угрупованням у східній Сирії, що контролюється урядом, повідомляє УНН.

Цитата

«Сім осіб було вбито і 15 поранено в результаті удару безпілотника по збройовому заводу і вантажівці зі зброєю, обидва належать угрупованням, що підтримується Іраном», - сказав Рамі Абдель Рахман, який очолює Сирійську обсерваторію з прав людини (SOHR), що базується у Великій Британії.

Деталі

Абдель Рахман повідомив агентству AFP, що трьох проіранських бойовиків з Афганістану, трьох мирних жителів Сирії та одного невідомого сирійця було вбито, додавши, що будівля, яка зазнала нападу, лише нещодавно була перетворена на збройовий завод.

Атака в середу була спрямована на місто Дейр-ез-Зора, де розташовані резиденції вищих іранських командирів та старших офіцерів ліванського руху «Хезболла».

Державне інформаційне агентство SANA повідомило, що в тому ж районі вибухнула міна, закладена терористами з угруповання «Ісламська держава», внаслідок чого троє загинули та семеро отримали поранення.

Проіранські угруповання, пов'язані з сирійським урядом, у тому числі іракські угруповання та «Хізбалла», широко розгорнуті на південь і захід від річки Євфрат, яка ділить навпіл провінцію Дейр-ез-Зор.

Доповнення

Ізраїль завдавав неодноразових повітряних та ракетних ударів по урядових силах та їх підтримуваних Іраном союзникам у Сирії з початку громадянської війни у 2011 році.

Коаліція під керівництвом США, яка бореться із залишками джихадистського угрупування «Ісламська держава» в Іраку та Сирії, у минулому також завдавала ударів по проіранським бойовикам у Сирії.

Конфлікт у Сирії розпочався у 2011 році з жорстокого придушення мирних протестів та переріс у залучення іноземних держав та глобальних джихадистів.

Війна забрала життя майже півмільйона людей і змусила близько половини довоєнного населення країни залишити свої будинки.

Українські Національні Новини

Новини Світу