ukenru
vnaslidok-teraktu-na-okupovanomu-zakhidnomu-berezi-zaginuv-izrayiltyanin

Внаслідок теракту на окупованому Західному березі загинув ізраїльтянин

 • 25337 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. У четвер, палестинські бойовики відкрили вогонь поблизу єврейського поселення на півночі Західного берега, убивши щонайменше одного ізраїльтянина. Про це пише УНН з посиланням на The Jerusalem Post.

Деталі

Прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет і міністр оборони Бенні Ганц висловили співчуття та пообіцяли зловити нападників.

"Сили безпеки дуже скоро затримають терористів, і ми гарантуємо, що справедливість буде відновлена", – сказав Беннетт.

Ізраїльські військові заявили, що лікують інших людей, поранених у результаті стрілянини, і шукають нападників.

Зазначається, що стрілянина сталася поблизу поселення Хоумш на ​​півночі Західного берега.

Хоумш був одним із чотирьох поселень на Західному березі, евакуйованих у рамках виходу Ізраїлю із сектора Газа в 2005 році. За даними ізраїльських ЗМІ, єврейські поселенці з сусідніх поселень досі відвідують вершину пагорба, щоб там навчатися та молитися.

Доповнення

Стрілянина сталася на тлі зростання ізраїльсько-палестинського насильства. На початку цього місяця палестинський нападник зарізав ножем і серйозно поранив ультраортодоксального єврея біля Старого міста Єрусалима. А трохи більше тижня тому бойовик ХАМАС відкрив вогонь у Старому місті, убивши ізраїльтянина.

В обох випадках нападники були вбиті ізраїльською поліцією.

У той же час на півночі Західного берега в останні місяці спостерігається різкий стрибок насильства поселенців проти палестинців.

У середині листопада єврейські поселенці напали на групу палестинських фермерів з перцевим балончиком і дубинками на сільськогосподарських угіддях поблизу Хомеша, поранивши чотирьох людей. Також спостерігається зростання вандалізму поселенців щодо палестинської власності.

Довідка

Ізраїль захопив Східний Єрусалим і Західний берег у війні на Близькому Сході 1967 року.

Понад 700 000 ізраїльських євреїв живуть у поселеннях у двох районах. Палестинці, як і більшість міжнародного співтовариства, вважають поселення незаконними та перешкодами для миру.

Ізраїль анексував Східний Єрусалим кроком, який не визнається міжнародно, і каже, що доля Західного берега має бути визначена на мирних переговорах.

Палестинці називають обидві території, як частини майбутньої незалежної держави.

Українські Національні Новини

Новини Світу