ukenru
vms-ukrayini-ta-esminets-ssha-proveli-spilni-trenuvannya

ВМС України та есмінець США провели спільні тренування

 • 15393 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. Морська авіація Військово-морських сил Збройних сил України в Чорному морі провела спільні тренування типу PASSEX з кораблем USS Carney (DDG 64) Військово-морських сил США. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє прес-служба ВМС ЗС України, передає УНН.

"Метою заходу було відпрацювання взаємодії відповідно до стандартів НАТО та підвищення рівня взаємосумісності", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, під час тренувань гелікоптери українських ВМС Ка-27пч та Ка-27пр в складних метеоумовах здійснили більше десяти посадок на борт американського корабля, провели розвідку та спостереження за надводною обстановкою.

"Відпрацювання подібних сумісних елементів – це вже звична для нас справа, але, безумовно, кожна така можливість стає гарною нагодою для отримання додаткових знань і удосконалення навичок взаємодії з нашими іноземними колегами за сучасними стандартами", - зазначив тимчасово виконуючий обов’язки заступника командувача ВМС ЗС України з бойової підготовки капітан 2 рангу Андрій Куриленко.

Варто зазначити, що корабель USS Carney (DDG 64) ВМС США 8 січня прибув до порту Одеси, де перебував з дружнім візитом до 11 січня.

Українські Національні Новини

Мультимедіа