ukenru
vlada-polschi-vidkidaye-bezpidstavni-pretenziyi-yek

Влада Польщі відкидає "безпідставні" претензії ЄК

 • 9188 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. В уряді Польщі назвали "безпідставними" претензії з боку Європейської Комісії стосовно того, що дії польської влади становлять загрозу верховенству права в країні, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

Як заявив речник польського уряду Рафаль Боченек, останній крок ЄК, яка 21 грудня відвела для Польщі двомісячний термін для усунення недоліків в ухвалених змінах до судового законодавства, був необов'язковим.

За словами представника уряду Польщі, проблеми з роботою конституційного суду в країні були усунені після призначення у середу нової глави КС - Юлії Пшилебської, яка була обрана на цю посаду правлячою партією Польщі "Закон і справедливість".

Крім того, лідер "Закону і справедливості" Ярослав Качинський напередодні, 21 грудня, назвав незаконними дії опозиційних політиків, які вже тиждень блокують роботу польського парламенту, а також піддав жорсткій критиці масові демонстрації прихильників опозиції, обурених планами польської влади обмежити доступ журналістів до Сейму.

"Це все насправді є шляхом до великої катастрофи", - наголосив Я.Качинський.

Також він назвав дії опозиції "злочинними", оскільки вона "здійснює блокування, відбирає свободу у громадян і заважає вільному пересуванню".

Як повідомляв УНН, ЄК представила нові рекомендації у зв’язку з конституційною кризою в Польщі.

У Польщі чотири дні тривала блокада польського Сейму.

Нагадаємо, приводом до протестів стали спроби суттєво обмежити доступ журналістам до парламенту, а також заборона фотографувати депутатів, коли ті вчиняють порушення, зокрема голосують замість своїх відсутніх колег.

Українські Національні Новини

Політика