ukenru
vlada-argentini-pochala-vidmovlyati-rosiyanam-u-prodovzhenni-turistichnogo-perebuvannya

Влада Аргентини почала відмовляти росіянам у продовженні дозволів на перебування

 • 886992 переглядiв

КИЇВ. 31 березня. УНН. Міграційна служба Аргентини почала відмовляти росіянам у продовженні дозволів на перебування, скасовувати вже раніше видані дозволи на проживання та навіть погрожувати депортацією, скаржаться росЗМІ, пише УНН.

Деталі

За словами завідувача консульського відділу посольства росії в республіці георгія поліна, вони вже в курсі ситуації щодо практики аргентинського міграційного управління. Адвокатське бюро, до якого звернулося посольство за інформацією, підтвердило, що без апеляції росіяни, які отримали відмову, можуть бути видворені з Аргентини. 

"Почастішали винесення негативних рішень щодо продовження так званого туристичного перебування російським громадянам, що знову приїхали сюди, відмови в оформленні ним дозволів на проживання (і навіть скасування раніше вже виданих), а також винесення припису у найкоротші терміни під загрозою ініціювання процедури депортації. Поки що йдеться про кілька десятків випадків", - повідомив полін.

Міграційна служба країни обґрунтовує відмови положенням російсько-аргентинської угоди про безвізові поїздки, "згідно з якою власники звичайних російських закордонних паспортів можуть в'їжджати, виїжджати, слідувати транзитом і перебувати на території Аргентини без віз не більше ніж 90 днів впродовж кожного періоду". 

"Виходили б з того, що недискримінаційна реалізація таких положень аргентинського законодавства передбачає, що і громадянам інших країн, які мають з Аргентиною безвізовий режим, відмовляли б у видачі дозволів на проживання, якщо у відповідних двосторонніх або багатосторонніх договорах містяться схожі положення. Останні місяці ж на слух майже виключно російські громадяни", - поскаржився російський дипломат.

Доповнення

З 2010 року з росії до Аргентини набрав популярності "пологовий туризм", коли почала діяти двостороння безвізова угода. Після народження дитини батьки можуть за прискореною процедурою претендувати на громадянство країни, яке дає право на безвізовий в'їзд до 170 країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аргентина розслідує справу в'їзду до країни тисяч вагітних росіянок

Українські Національні Новини

Новини Світу