ukenru
vlada-afganistanu-vidmovlyayetsya-zvilnyati-polonenikh-talibiv

Влада Афганістану відмовляється звільняти полонених талібів

 • 11974 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Президент Афганістану Ашраф Гані відкидає обмін полоненими до початку внутрішньоафганських переговорів, що закріплено у мирній угоді, яку підписали США та ісламістський рух "Талібан". Про це повідомляє УНН з посиланням на DW і Reuters.

"Уряд Афганістану не брав на себе зобов'язань звільнити п'ять тисяч ув'язнених талібів", - заявив він у неділю, 1 березня.

Відповідно до укладеної угоди, до 10 березня афганський уряд мав звільнити п'ять тисяч талібів, а ісламістський рух зі свого боку - тисячу полонених. "Вирішення цього питання (обміну полоненими. - Ред.) не належить до повноважень США, вони лише посередники", - наголосив Гані.

Він також зазначив, що президент США Дональд Трамп не просив про звільнення полонених і це питання має бути обговорене в рамках всеосяжної мирної угоди. "Політичного консенсусу (...), який необхідний для такого важливого кроку, на сьогодні не існує", - заявив президент Афганістану в інтерв'ю телеканалу CNN.

Тим часом держсекретар США Майк Помпео в ефірі телекомпанії CBS висловив сподівання, що переговори між афганським урядом та "Талібаном" розпочнуться найближчим часом.

Нагадаємо, США і "Талібан" підписали угоду про завершення війни в Афганістані.

Українські Національні Новини

Новини Світу