ukenru
vkksu-rozpochala-kvalifikatsiyne-otsinyuvannya-625-kandidativ-u-suddi-vsu

ВККСУ розпочала кваліфікаційне оцінювання 625 кандидатів у судді ВСУ

 • 11841 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Вища кваліфікаційна комісія суддів України у четвер розпочала кваліфікаційне оцінювання для 625 кандидатів, які беруть участь у конкурсі на посади суддів Верховного суду України, передає УНН з посиланням на прес-службу ВККСУ.

Як зазначається, перед допуском до кваліфікаційного оцінювання усі кандидати пройшли спеціальну перевірку – ВККС направила близько 6500 запитів до уповноважених відомств та установ, зокрема Міністерства освіти і науки, МВС, НАЗК, НАБУ, Міністерства охорони здоров'я, Міноборони.

За результатами спеціальної перевірки, як повідомляється, до участі в конкурсі допущено 630 кандидатів, із них для 5 осіб зупинено процес оцінювання через відкриті кримінальні провадження; 20 кандидатів отримали відмову; 3 особи написали заяви про відмову участі у конкурсі, тому питання по ним залишено без розгляду.

"Вперше в історії України на конкурсних засадах формується Верховний Суд. Це національний проект, який є однією з головних імплементаційних частин судової реформи", - заявив голова ВККСУ Сергій Козьяков.

Нагадаємо, 16 лютого кандидати складатимуть анонімне письмове тестування, а 21 лютого виконуватимуть практичне завдання.

Також нагадаємо, 7 листопада 2016 року ВККСУ було оголошено конкурс на зайняття 120 вакантних посад суддів касаційних судів у складі Верховного суду.

Українські Національні Новини

Політика