ukenru
viznachilis-novi-chempioni-ukrayini-z-marafonu

Визначились нові чемпіони України з марафону

 • 11178 переглядiв

КИЇВ. 16 вересня. УНН. На змаганнях у Дніпрі Олександра Шафар і Микола Юхимчук стали чемпіонами України з марафонського бігу з новими рекордами траси, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу ФЛАУ.

У змаганнях серед жінок основна увага була прикута до Олександри Шафар. Всі деталі переходу екс-білоруски під кольори українського прапору владнали, і вона вперше взяла участь у чемпіонаті України з марафону.

У Дніпрі Шафар пробігла марафонську дистанцію з найкращим часом серед усіх учасниць, вперше завоювала титул чемпіонки України і встановила новий рекорд траси – 2:40,07 год.

У змаганнях серед чоловіків учасникам чемпіонату України з марафону допомагали два пейсмейкери – Олександр Бабарика й Артем Казбан. Переміг з рекордом траси Микола Юхимчук (2:17,44 год). Попередній рекорд належав Артему Піддубному і був встановлений минулого року (2:26,26 год). Артем Казбан у підсумку переміг на півмарафонській дистанції (1:07,46 год), а Олександр Бабарика був другим (1:08,21 год).

Додамо, що у змаганнях серед жінок перемогла Марина Шаповалова (1:27,55 год). Анна Міщенко була першою з бігу на 5000 метрів.

Нагадаємо, більше 30 тисяч професійних атлетів і любителів з 43 країн світу взяли у неділю участь у Пекінському марафоні. Як повідомили в оргкомітеті змагань, заявки на участь у цілому подали майже 111,8 тис. осіб, що на 13 тис. більше минулорічної кількості.

Українські Національні Новини

Спорт