ukenru
viyskovomu-komisaru-povidomili-pro-pidozru-u-privlasnennya-vugillya-dlya-viyskomatu

Військовому комісару повідомили про підозру у привласнення вугілля для військомату

 • 12144 переглядiв

КИЇВ. 13 березня. УНН. Військовому комісару одного з районних військових комісаріатів Херсонської області повідомили про підозру у привласненні вугілля протягом двох опалювальних сезонів, яке виділялось для опалення районного військкомату. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу ДБР.

"Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі, повідомили про підозру військовому комісару одного з районних військових комісаріатів Херсонської області в привласненні військового майна та внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 3 ст. 410, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України)", - йдеться в повідомленні.

Так, слідством встановлено, що військовий комісар протягом двох опалювальних сезонів у 2017-2019 роках привласнював вугілля, яке виділялось для опалення районного військкомату.

"При цьому, для приховування злочину, підполковник ЗСУ вносив завідомо неправдиві відомості до офіційних документів – таблиць добових витрат палива. На підставі цього вугілля незаконно списувалось. Натомість, військовий комісар змушував підлеглих рубати дрова для опалення приміщень",- зазначається в повідомленні.

Також, повідомляється, що наразі вирішується питання про відсторонення військового комісара від займаної посади та обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, на Донеччині судитимуть командира військової частини, з вини якого помер солдат.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП