ukenru
viyskovogo-zasudili-do-dvokh-rokiv-disbatu-za-sprobu-prodati-tankovikh-detaley

Військового засудили до двох років дисбату за спробу продажу танкових деталей

 • 10464 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. На Чернігівщині до двох років тримання у дисциплінарному батальйоні засуджено військовослужбовця, який з метою збуту викрав елементи танкового динамічного захисту "Ніж". Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко, передає УНН.

"13 червня 2018 року завершився судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням військовослужбовця 1-ої окремої танкової бригади у вчиненні злочинів, передбачених статтями 263 ч. 1, 410 ч. 3 Кримінального кодексу України… Вироком Чернігівського районного суду Чернігівської області від 13 червня 2018 року зрадника військовій присязі визнано винним у вчинені злочинів, передбачених ч. 1 статті 263 та ч. 3 ст. 410 ч. 3 КК України, та призначено остаточне покарання у вигляді тримання в дисциплінарному батальйоні строком на 2 роки", - написав Лисенко.

За його словами, встановлено, що цей військовослужбовець достовірно знав про зберігання модулів динамічного захисту танків "Ніж" ХСЧКВ-19 та модулів динамічного захисту "Ніж" ХСЧКВ-34 на території парку бойових машин у одній з військових частин. 19 березня 2018 року, намагаючись збагатитись за рахунок продажу військового майна, він виніс за межі охоронюваної території військової частини військове майно із вмістом вибухової речовини, а саме – 31 одиницю.

Нагадаємо, 20 березня 2018 року військовою прокуратурою Чернігівського гарнізону Центрального регіону України викрито та припинено злочинну діяльність військовослужбовця-контрактника 1-ої окремої танкової бригади Оперативного командування "Північ", який продав цивільній особі за 11 тис. грн 31 модуль динамічного захисту "Ніж" ХСЧКВ-34 та 1 модуль динамічного захисту "Ніж" ХСЧКВ-19.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП