ukenru
viyskoviy-z-kndr-vplav-utik-do-pivdennoyi-koreyi

Військовий з КНДР вплав утік до Південної Кореї

 • 13640 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. Військовослужбовець армії КНДР втік до Південної Кореї, подолавши вплав річку Ханган з шматком пінопласту. Про це повідомляє УНН з посиланням на ВВС.

Чоловік переплив через річку, прикріпивши до себе шматок пінопласту, щоб залишатися на плаву. Південнокорейському солдатові на іншому березі річки утікач крикнув: «Не вбивайте мене, я хочу перейти на вашу сторону». Тепер його будуть допитувати південнокорейські військові.

Це вже друга втеча за останній тиждень, повідомляє видання. Минулого тижня інший північнокорейський солдат пройшов через кордон, що розділяє дві країни. Раніше солдати бігли з КНДР приблизно раз на рік.

За даними південнокорейської влади, з моменту закінчення Корейської війни більш ніж 30 тис. громадян Північної Кореї втекли на Південь, причому більшість з них бігли через Китай, у якого найдовший кордон з КНДР.

Нагадаємо, уряд Північної Кореї заперечив жорстоке ставлення до нині померлого студента зі США Отто Вормбієра, якого раніше засудили до 15 років колонії у КНДР.

Українські Національні Новини

Новини Світу