ukenru
viyskovikh-u-ponad-50-v-ch-tsogo-roku-kharchuvatimut-po-novomu

Військових у понад 50 в/ч цього року харчуватимуть по-новому

 • 13185 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. У 2018 році планується ще 51 військову частину перевести на нову систему харчування. Про це повідомив заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції генерал-лейтенант Анатолій Петренко, передає УНН.

«Запрошую подивитися в тих частинах, які вже переведено на нову систему продовольчого забезпечення, наскільки суттєво це впливає на боєздатність, підготовленість, морально-бойовий дух військ, коли забезпечено якісне харчування для наших військовослужбовців, в тому числі, в польових умовах», — наголосив Петренко.

Також повідомляється, що Міністерством оборони України розроблено та введено в дію новітні добові польові набори продуктів в асортименті. Вони дозволяють в межах близько 5 тисяч калорій забезпечувати харчування військовослужбовця в польових умовах.

У Міноборони відзначили, що нові раціони з готовими стравами у зручному пакуванні з безполуменевим розігрівачем дозволяють забезпечити харчування військовослужбовців більш, ніж на три доби. Сьогодні їх вже постачають до бойових частин та підрозділів.

Петренко також нагадав, що у 2017 році на нову систему продовольчого забезпечення переведено 23 військові частини та установи.

Нагадаємо, у серпні 2017 року радник Президента України Юрій Бірюков повідомив, що наступного року військові частини у зоні АТО можуть бути переведені на нову систему харчування

Українські Національні Новини

Суспільство