ukenru
viyskovi-ssha-zayavili-pro-pidtrimku-ukrayini-v-azovskomu-mori

Військові США заявили про підтримку України в Азовському морі

 • 27594 переглядiв

КИЇВ. 19 вересня. УНН. Командувач 6-м флотом Сполучених Штатів Америки віце-адмірал Ліза Франчетті запевнила українську сторону в підтримці країни і її національного флоту. Про це заявив речник Міноборони України полковник Дмитро Гуцуляк під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Представник керівного складу українських ВМС розповів про поточний стан Військово-Морських сил ЗС України, основні напрямки розвитку у короткостроковій перспективі та ситуацію на Азовському морі. Своєю чергою американська сторона запевнила у своїй підтримці України та її національного флоту, наголосила на продовженні співробітництва у сфері підготовки Військово-Морських сил ЗС України та допомозі в нарощуванні їхніх спроможностей", - зазначив він.

За його словами, обмін думками відбувся під час зустрічі заступника командувача Військово-Морських Сил ЗС України з бойової підготовки контр-адмірала Олексія Неїжпапи із командувачем 6-м флотом Сполучених Штатів Америки віце-адміралом Лізою Франчетті на конференції в Італії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Азовському морі до кінця року буде створена база ВМС ЗСУ

При цьому він додав, що в Італії представники Військово-Морських сил ЗС України беруть участь у конференції з планування концепції українсько-американського навчання "Сі Бриз — 2019".

На цьому заході мають бути визначені сценарій, час та місце проведення, попередній склад учасників та навчальних цілей майбутніх міжнародних маневрів.

Нагадаємо, в понеділок, 17 вересня, у Києві відбулася офіційна зустріч Державного секретаря з питань оборони Великої Британії Гевіна Александера Вільямсона та міністра оборони України Степана Полторака, під час якої йшлося про продовження програми Orbital, а також про підвищення ефективності Військово-Морських сил України в охороні й обороні морського узбережжя.

Українські Національні Новини

Політика