viyskovi-ssha-vbili-visokopostavlenikh-lideriv-islamskoyi-derzhavi-pid-chas-dvokh-okremikh-operatsiy-u-siriyi

Військові США вбили високопоставлених лідерів "Ісламської держави" під час двох окремих операцій у Сирії

 • 235604 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Американські війська вбили трьох високопоставлених лідерів "Ісламської держави" під час двох окремих військових операцій у Сирії в четвер, включаючи рідкісний наземний рейд у частині північного сходу, яка контролюється сирійським режимом, заявили американські чиновники. Про це повідомляє УНН з посиланням на AFP.

Деталі

За словами офіційних осіб, сили спеціальних операцій США провели рейд поблизу села Камішли, убивши повстанця ІД Раккана Вахіда аль-Шаммана, поранивши ще одного і захопивши ще двох.

Пізніше в четвер США завдали авіаудару на півночі Сирії, убивши Абу Ала, другого лідера “Ісламської держави” в Сирії, і Абу Муада аль Кахтані, іншого лідера ІД, повідомили офіційні особи.

Американський офіційний представник сказав, що невелика кількість американських військових перебувала на місці поблизу Камішли менш ніж за годину для проведення наземного рейду. США нечасто виконують місії на території, яка знаходиться під контролем президента Сирії Башара Асада.

У заяві Центрального командування США зазначено, що Аль-Шамман, як відомо, сприяв контрабанді зброї та бойовиків на підтримку операцій “Ісламської держави”. Згідно із заявою, під час рейду жоден цивільний чи військовослужбовець США не загинув і не постраждав.

США продовжують мати близько 900 військовослужбовців у Сирії, щоб консультувати та допомагати Сирійським демократичним силам у боротьбі проти угруповання “Ісламська держава”.

Додамо

Україна розірвала угоду про повітряне сполучення із Сирією.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    "Укрзалізниця" призначила евакуаційний потяг на 7 жовтня

     • 116064 переглядiв

    Норвегія посилює контроль російських рибальських суден

     • 157317 переглядiв